Medya
  • 28.4.2010 11:03

TRT, EKREM DUMANLI İLE ERGUN BABAHAN’A, ÖDEDİĞİ ÜCRET MİKTARINI AÇIKLAMADI

Genel Müdür İbrahim Şahin, ‘’Tanınmış sunuculara farklı ücret ödeniyor’’ dedi.

TRT, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Star yazarı Ergun Babahan’a, ödediği ücret miktarını açıklamadı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kurum personeli olmayan kişilere yaptırılan programlarda ‘’Sunucunun tanınır olması ve programa katkısı göz önüne alınarak farklı ücret ödendiğini’’ bildirdi.

CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk “yandaş” olarak nitelediği gazeteciler Dumanlı ile Babahan’a, TRT’de yapmaya başladıkları “Çıkış Yolu” adlı bir program için ödenen ücretleri, TBMM gündemine getirmişti.

ARINÇ CEVAP VERDİ

Köktürk önergesinde, “ Program başına Babahan’a 7 bin 500, Dumanlı’ya ise 12 bin 500 lira ödendiği doğru mudur? Bu yoksul halkın parası değil midir?” diye sormuştu. Bu önergenin ardından Dumanlı bir açıklama yaparak TRT’den alacağı ücretten feragat ettiğini belirtmiş, Babahan’dan ise bu yönde bir ses çıkmamıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köktürk’ün önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin aracılığıyla yanıtladı. Şahin ‘’Sözü edilen yazarlara ödendiği öne sürülen rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kurum personeli olmayan kişilere yaptırılan programlarda, program niteliği, yayın saati, sunucunun tanınır olması, programa katkısı gibi hususlar göz önünde bulundurularak, farklı ücret uygulaması yapılabilmektedir’’ dedi.

MEDYA DERNEĞİNE ÜYELİK

İbrahim Şahin, önergede yer alan ‘’Genel Başkanı Salih Memecan, Genel Başkan Yardımcıları da Ekrem Dumanlı ve Mustafa Karaalioğlu olan ve yandaş medya tarafından kurulan Medya Derneği yönetiminde TRT Genel Müdürünün bulunması nasıl izah edilebilir?” sorusuna da şu cevabı verdi:

"TRT’nin sosyal ve mesleki platformlarda daha iyi temsil edilmesi, çalışanlarının tanıtılması ve kurumun basın yayın sektöründe okul işlevini etkin yapabilmesi amacıyla Medya Derneği’ne üye olunmuştur. Kurumumuz, bugüne kadar basın ve yayın sektöründe yer alan hemen hemen tüm sivil toplum kuruluşlarına üye olmuş veya bu kuruluşların faaliyetlerini doğrudan desteklemiştir"
(Gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER