Medya
  • 7.8.2009 15:46

TRT'DEN 'SAYIN ÖCALAN' AÇIKLAMASI!..

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Büyüteç'' adlı programda terör örgütü elebaşına ''sayın'' denildiği yönündeki haberlerle ilgili, ''TRT'nin, hiçbir yayınında bir teröriste 'sayın' demediği ve demeyeceği'' ifade edildi.

Açıklamada, bazı basın organlarında, TRT ekranlarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ''sayın'' denildiğine ilişkin haberlerin ''yanlış bir yorumdan kaynaklandığı'' ifade edildi. TRT-2'de yayımlanan ''Büyüteç'' adlı programda DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katıldığı ve Türk'e gazeteciler ve program sunucusu tarafından sorular yöneltildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Büyüteç programında, TRT personeli olmayan ve TRT'ye konuk olarak katılan Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör, dil sürçmesi ve farkında olmadan sadece bir kez 'sayın' ifadesini kullanmıştır. Nasuhi Güngör, kullandığı 'sayın' sözcüğünün hiçbir anlam ifade etmeyeceğini ve bunun sadece bir dil sürçmesi olduğunu bugünkü yazısında belirtmiştir. Güngör, bahsedilen terörist hakkındaki görüşlerinin kamuoyu tarafından bilindiğini de belirtmiştir.

TRT, hiçbir yayınında bir teröriste 'sayın' dememiştir ve demeyecektir. TRT'ye konuk olarak gelen birinin canlı yayın sırasında yanlışlıkla söylediği bir sözcük, TRT'nin yayın ilkelerini zedeleyemez. TRT'yi eleştirenler, bazı özel kanallarda tek programda bilinçli olarak 12 kez bölücü başına 'sayın' dendiğini de kamuoyuna açıklamak zorundadırlar. TRT'yi haksız yere eleştirenler, yayınlarımızdaki şehit haberlerini bir kez daha izlemelidirler. Şehitlerimiz ve milli duyarlılıklarımız tek önceliğimizdir.

Şehit haberlerini ilk haber olarak veren, milli bayramlarda 16 saatlik canlı yayınlar yapan ve kamu yayıncılığı sorumluluğundan hiçbir taviz vermeyen TRT, teröristlere bilinçli biçimde 'sayın' diyenleri de hukuka ve milletimizin duyarlılığına havale etmektedir.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER