Dünya
  • 14.11.2019 19:38

Trump çıldırdı!.. Alın bu şerefsizi hemen

Trump çıldırdı, tarihi karar çıktı! Colin Kaepernick...

Amerika'nın konuştuğu olay...Yaptığı hareketle ABD’nin konuştuğu olay adam hakkında tarihi karar çıktı. Gözler Donald Trump’ta…

Colin Kaepernick doğduğu şehir olan Wisconsin’de 26 Ağustos 2016 tarihinde Green Bay Packers'a karşı oynanan bir hazırlık maçındaki ulusal marş sırasında ayağa kalkmayarak kulübede oturmuş, Milwaukee olaylarında genç siyahi Sylville Smith’in polis tarafından katledilmesini protesto etmişti.

Yıldız oyuncu daha sonra oynanan maçlarda ulusal marşlar sırasında diz çökerek ırk ayrımcılığını ve buna bağlı polisin uyguladığı şiddeti sebebiyle protestosunu sürdürmüştü.

Kaepernick’in bu tavrı Amerikan sporlarında geniş çaplı bir özgürlük hareketini başlatırken; Kaepernick’in formasını yakarak karşılık veren bir grup da ortaya çıkmıştı.

VE TARİHİ KARAR

Amerikan Futbol Ligi (NFL) bu hafta sonu için oyun kurucu Colin Kaepernick için bir antrenman seansı düzenleyeceğini duyurdu.


2015-2016 sezonu sonunda serbest ünlü sporcu, kendisine istediği kontratı bir türlü bulamadı.

Amerika Başkanı Donald Trump da çok konuşulan isimle ilgili ülkeyi sallayan açıklamalar yaptı:“Bayrağına saygısızlık yapan şu şerefsizi sahadan alın” demesiyle tartışmanın boyutu alevlendi.Kaepernick ve eski takım arkadaşı Eric Reid ile birlikte lig yönetimine dava açtı.  Buna karşılık lig yönetimi ulusal marşı protesto eden oyuncuları cezalandıracağını açıkladı.

VE TARİHİ KARAR

Takım sahipleri de bir arada duruş sergiledi Kaepernick bir maçta dahi forma giymedi.

VE TARİHİ KARAR

Amerikan Futbol Ligi (NFL) bu hafta sonu için oyun kurucu Colin Kaepernick için bir antrenman seansı düzenleyeceğini duyurdu.Seansın oyuncunun katılacağı basın açıklamasını da içereceği ve basın mensuplarına kapalı yapılacağı ifade edildi.Açıklamann ardından Kapernick, Twitter üzerinden “3 senedir bunu bekliyordum ve buna hazırım.” dedi. Seansın ardından oyuncunun lige resmi olarak geri dönme ihtimalinin olduğu konuşuluyor.

Yaşanan bu olay Amerika basınında da geniş yankı buldu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.11.2019 19:47

İLGİLİ HABERLER