Dünya
  • 20.9.2019 21:20

Trump duyurdu! 'İran Merkez Bankasına yaptırım kararı aldık'

ABD Başkanı Donald Trump, İran Merkez Bankası’na yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray'da Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile bir araya geldi. Görüşmede İran konusunda açıklamalarda bulunan Trump, Aramco krizi sebebi ile İran Merkez Bankası'na yaptırım uygulama kararı aldıklarını belirterek, “Bunlar şu ana kadar uygulanmış en büyük yaptırımlar” ifadelerini kullandı.

İran'ı dünya üzerinde terör gruplarına en çok destek veren ülke olmakla itham eden Trump, İran'ın ekonomik olarak çok kötü durumda olduğunu söyledi.

Görüşmede hazır bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptırımların oldukça ağır olduğunu doğrulayarak, “İran'a yönelik olan tüm para fonlarını kestik” dedi.

Yaptırım kararı sonrası İran'dan ilk açıklama

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin açıkladığı yeni yaptırımlarla ilgili, "Merkez Bankasına yeniden yaptırım uygulanması, ABD'nin İran'a baskı aracı bulma konusunda elinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Himmeti, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında, ABD Hazine Bakanlığının, İran Merkez Bankası, İran Ulusal Kalkınma Fonu ve İran'ın askeri alışverişlerinin finansal transferleri için kullanılan Etemd Tejarate Pars adlı şirkete yönelik yaptırımlarını eleştirdi.

İran ekonomisinin, yaptırımlar karşısında ne kadar dayanıklı olduğunu herkese ispatladığını savunan Himmeti, "Merkez Bankasına yeniden yaptırım uygulanması, ABD'nin İran'a baskı aracı bulma konusunda elinin ne kadar boş olduğunu gösteriyor. ABD'nin yaptırımlarda defalarca kez başarısız olması her zamankinden daha etkisiz olduğunun göstergesidir." görüşünü paylaştı.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2019 23:43

İLGİLİ HABERLER