Dünya
  • 8.10.2019 16:17

Trump: Erdoğan 13 kasım'da konuğum olacak

Trump'tan Türkiye açıklaması!

Türkiye'nin Barış Pınarı harekatı çalışmalarının ardından küstah açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak" dedi.

Türkiye'nin sınırındaki tehdidi yok etmek için Fırat'ın doğusunda yapmaya hazırlandığı operasyon çalışmalarının ardından skandal açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, "Pek çok insan Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor, F-35'lerimizin çelik gövdesinin yapımında yardımcı oluyorlar. Ayrıca, İdlib'de birçok canı kurtarmamda bana yardım ettiler. İsteğim üzerine, uzun yıllar hapiste kalacak olan Rahip Brunson'u geri gönderdiler. Ayrıca en önemlisi, Türkiye'nin NATO'yu iyi durumda tutan önemli bir üye olduğunu unutmayın. Kendisi 13 Kasım'da ABD'ye misafirim olarak geliyor" dedi.

KÜRTLERE SİLAH VE FİNANSMAN YARDIMI YAPIYORUZ

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarını sürdüren Trump, “Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz ancak hiçbir şekilde özel insanlar ve harika savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. NATO üyesi ne ticaret ortağımız Türkiye ile olan ilişkimiz gibi” dedi.

Türkiye'de Kürt nüfusunun fazla olduğunu kaydeden Trump, “Suriye'nin bir kısmında 50 askerimiz kalırken bölgeyi terk ettiler. Türkiye tarafından yapılan zorla veya gereksiz yere mücadele, ekonomisine ve kırılgan dövizine zarar verecek. Kürtlere finansman ve silah yardımı yapıyoruz” dedi.

TÜRKİYE'YE OPERASYON TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU!
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, Suriye ile ilgili son kararının ardından Türkiye'ye yönelik yeni açıklamalarda bulunmuştu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ MAHVEDERİM"
Trump, "Daha önce güçlü bir şekilde ifade ettim, şimdi bir kez daha yinelemek için söylüyorum; Türkiye, benim derin ve eşsiz anlayışıma göre, sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini mahvederim ve yok ederim (Bunu daha önce yaptım)." ifadelerini kullanmıştı.

.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2019 23:13

İLGİLİ HABERLER