Gündem
  • 12.4.2017 00:04

Trump Kim'e patladı : Sen belanı arıyorsun

Kuzey Kore'nin manyak lideri Kim Jong-Un'un sürekli nüekleer füze denemesi yapması Amerika'yı çıldırttı

Gerilim giderek artıyor! Trump'tan çok sert açıklama..ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore tırmanan gerilim üzerine tansiyonu daha da çıkaracak bir çıkışta bulundu. Trump twitter'da "Kuzey Kore belasını arıyor" yazdı.

ABD Başkanı Twitter’dan paylaştığı notta, “Kuzey Kore başına dert açmak istiyor. Eğer Çin yardım etmeye karar verirse bu harika olur. Yardım etmezse bu problemi kendimiz çözeriz” diyerek Pyongyang yönetimine gözdağı verdi.

 
 Takip et
Donald J. Trump
 
@realDonaldTrump

North Korea is looking for trouble. If China decides to help, that would be great. If not, we will solve the problem without them! U.S.A.

 
 KUZEY KORE’DEN “SAVAŞA HAZIRIZ” AÇIKLAMASI

Kore Merkezi Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Ölçüyü aşan eylemlerinin neden olacağı “katastrofik sonuç”lardan tamamen ABD'yi sorumlu tutacağız. Kuzey Kore, ABD tarafından arzulanan her savaş şekline karşı koymaya hazırdır” demişti.

Trump Yönetimi, Kuzey Kore'nin teşkil ettiği nükleer tehdit konusunda duyulan kaygıyı tekrar tekrar dile getirdi. Akabinde 8 Nisan'da donanmaya ait bir vurucu gücü Avustralya yolundan çevirerek, Kore Yarımadası’na gönderdi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 12.4.2017 00:24

İLGİLİ HABERLER