Dünya
  • 15.3.2020 22:19

Trump koronavirüs için o ülkeye para teklif etti

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı önlem almak amacıyla Almanya merkezli CureVac isimli şirkete aşı geliştirmeleri için para teklif ettiği öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yeni koronavirüsüne karşı aşı çalışmaları yapan Almanya merkezli CureVac isimli şirketi ‘sadece ABD’ye özel’ aşıya ikna etmek için kesenin ağzını açtığı öne sürüldü.

Alman gazetesi Welt am Sonntag'ın özel haberine göre, Alman hükümetiyle ABD arasında bu nedenle bir çekişme yaşanıyor.

Welt am Sonntag'ın bir dizi kaynağa dayandırdığı haberinde, Trump'ın aşı üzerinde çalışan Alman bilim insanlarına çok büyük miktarlarda para teklif ettiği öne sürülüyor. Buna göre Trump, geliştirilmesi muhtemel aşının haklarının sadece ABD'nin tekelinde olmasını istedi.

“Ama sadece ABD için”

Gazete isim vermeden konuşan bir Alman hükümet kaynağı, Trump'ın aşıyı ABD için garanti altına almak adına ‘elinden geleni yaptığını' söyledi; “Ama sadece ABD için” ifadelerini kullandı.

Gazetenin haberinde, Alman hükümetinin şirkete Almanya'dan ayrılmaması için mali teşvikler önermeye çalıştığı belirtildi.

Almanya Sağlık Bakanlığı'ndan bir sözcü de, CureVac ile ‘yoğun' diyalog halinde olduklarını söyledi. İsmi verilmeyen sözcü, “Alman hükümeti, Almanya ve Avrupa'yı etkisi altına alan yeni korona virüsüne karşı aşı ve tedavi geliştirilmesiyle yakından ilgileniyor” dedi.

Merkez ofisi Almanya'nın güneybatısındaki Tübingen'de bulunan CureVac, Alman Sağlık Bakanlığı ile bağlantılı olan Paul Ehrlich Ensitütüsü ile birlikte çalışıyor. Firmanın Frankfurt'un yanı sıra ABD'nin Boston kentinde de labaratuvarları var.

Güncellenme Tarihi : 15.3.2020 21:20

İLGİLİ HABERLER