Gündem
  • 3.10.2020 10:08

Trump Koronavirüsü bakın nerede kaptı?

Amerika Trump ve eşinin virüsü nerede ve nasıl kaptığını sorgumuluyor.. En büyük şüpheli ise işte bu toplantı..
Cumartesi günü Beyaz Saray'da Trump'ın yeni Yüksek Mahkeme yargıç adayı Amy Coney Barrett'ı ilan ettiği etkinliğe katılan isimlerden biriydi. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre söz konusu etkinliğe katılan bazı isimlerin birkaç gün içinde testlerinin pozitif çıktığı bildirilmişti. ABD Senatosu'nda daha önce senatörler Rand Paul, Bill Cassidy ve son olarak cumartesi günkü etkinliğe katılan Mike Lee, koronavirüse yakalanan isimler olmuştu.

Oval Ofis'te onunla görüştükten sonra Trump, Rose Garden'da Amy Coney Barrett ile bir basın toplantısı düzenledi..Barrett kocası ve yedi çocuğu toplantıya katıldı. Kalabalıkta, çoğu maske takmayan kongre üyeleri ve Beyaz Saray yetkilileri vardı.


ACB Cumartesi duyurusu

First Lady, başkanın duyurusu sırasında Barrett'ın çocukları ve kocasının yanında oturuyor.

Cumartesi Beyaz Saray Scotus Etkinliğinden görüntüler

 

Trump'a koronavirüs şoku! Virüsün nasıl yayıldığı belli oldu, kehanet yine gündeme geldi..

A photo with annotation from 9/26 Amy Coney Barrett announcement, with notes on who has tested positive for COVID-19 and their proximity to lawmakers and others.

KIRMIZI İLE İŞARETLENENLER TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR : Soldan sağa: Senatör Thom Tillis, Senatör Mike Lee, Kellyanne Conway, Notre Dame Üniversitesi Başkanı Rev. John Jenkins, First Lady Melania Trump

SARI İLE ÇİZİLENLER KARANTİNADAKİLER: İlk sıra, soldan sağa: Kate Todd, Pat Cipollone, Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows, Başsavcı William Barr, Tiffany Trump, ikinci bayan Karen Pence, Başkan Yardımcısı Mike Pence

BEYAZ İŞARETLİLER : CUMHURİYETÇİ PARTİ SENATÖRLERİ :İlk sıra, soldan sağa: Senatör Deb Fischer, Senatör Marsha Blackburn, Senatör Mike Crapo, Senatör Thom Tillis, Senatör Josh Hawley, Senatör Ben Sasse; İkinci sıra: Senatör Kelly Loeffler

ABD’de kritik seçimlere 32 gün kala Başkan Trump’a koronavirüs teşhisi konması dünya gündemine bomba gibi düştü. Trump’ın testinin pozitif çıkması, ABD tarihinde görevdeki bir başkanının yakalandığı en ölümcül hastalık olarak nitelendi. Trump önlem amaçlı hastaneye kaldırıldı. Trump'ın yakın çevresindeki danışmanları ve senatörler de birer birer koronavirüse yakalanmaya balşadı. Trump’a geçmiş olsun mesajları yağarken daha önce hastalığı küçümsediği için de tiye alındı.

ABD’de sonuçları merakla beklenen 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi dünya şok bir haberle sarsıldı. Dün ABD Başkanı Donald Trump (74), şahsi Twitter hesabından kendisi ve eşi First Lady Melania Trump’ın (50) COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

İLK TEŞHİS DANIŞMANA KONDU

Perşembe günü Washington’a dönerken semptom göstermeye başlayan Hicks, başkanlık uçağı Air Force One’ın arkasına alınsa da virüsün yayıldığı anlaşılıyor. Hicks, Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’a bağlı çalışıyor.

İLK TEŞHİS DANIŞMANA KONDU 

Beyaz Saray daha önce de korona vakalarına sahne olmuştu. Son dönemde Başkan Trump’ın seçim mitingleri nedeniyle onunla birlikte seyahat eden 31 yaşındaki danışmanı Hope Hicks’e perşembe günü koronavirüs teşhisi konmuştu.Kariyerine Trump’ın kızı Ivanka’nın yanında model olarak başlamıştı. Ancak Trump, 2016 seçim kampanyasında Hicks’i yanında basın danışmanı olarak görevlendirmişti. Donald Trump’a en yakın danışman olarak bilinen Hope Hicks’in, Trump’ın kravatını ve ayakkabısını dahi bağladığı iddiaları ABD medyasında yer almıştı.

TRUMP'IN YAKIN ÇEVRESİ TEKER TEKER VİRÜSE YAKALANIYOR

Koronavirüse (Covid-19) yakalanan ABD Başkanı Trump’ın seçim kampanyasını yürüten danışmanında da virüs tespit edildi. Koronavirüse yakalandıktan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı belirtilen ABD Başkanı Donald Trump’ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien’ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Thom Tillis, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını açıkladı. ABD Senatosu'nda Covid-19'a yakalanan 4. senatör olarak kayıtlara geçen Tillis, yazılı bir açıklama ile hastalığını duyurdu. Tillis, açıklamasında, "Son birkaç aydır düzenli olarak Covid-19 testi yaptırıyorum, cumartesi günü yaptırdığım test negatif çıkmıştı ancak bugün yaptırdığım test pozitif çıktı." ifadelerini kullandı.

SENETÖRLER DE YAKALANDI

Tillis, cumartesi günü Beyaz Saray'da Trump'ın yeni Yüksek Mahkeme yargıç adayı Amy Coney Barrett'ı ilan ettiği etkinliğe katılan isimlerden biriydi. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre söz konusu etkinliğe katılan bazı isimlerin birkaç gün içinde testlerinin pozitif çıktığı bildirilmişti. ABD Senatosu'nda daha önce senatörler Rand Paul, Bill Cassidy ve son olarak cumartesi günkü etkinliğe katılan Mike Lee, koronavirüse yakalanan isimler olmuştu.

ÇEMBER DARALIYOR

ÇEMBER DARALIYOR

Donald Trump'ın baş danışmanı Kellyanne Conway de Covid-19'a yakalanan isimler arasında. Conway Twitter hesabından koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu.

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2020 10:22

İLGİLİ HABERLER