Dünya
  • 14.11.2020 11:29

Trump Pensilvanya'yı kazandığını resmen açıkladı

Trump'ın seçim mağlubiyetini kabullanmaya hiç niyeti yok.. Dünkü başkanlığı bırakmayacak imasından sonra bugün de şok bir gelişme yaşandı..
Demokrat, uzun süredir Cumhuriyetçilerin elinde olan iki eyalet Arizona ve Georgia'da seçimi kazandı.Elde edilen galibiyetler sonucunda Trump'ın 232 seçmenine karşılık biden 306 seçim oyuna sahip.
Biden'ın kazandığı delege sayısı  başkanlığı kesinleştirmek için ihtiyaç duyduğu 270 eşiğinin çok üzerinde. Ancak tartışılmaz bu matematik hesabı bile Trump'ı frenlemedi.
Trump seçimin kendisinden çalındığına yönelik iddialarını Twitter üzerinden sürdürüyor.
Trump, Pennsylvania'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını duyurdu.
Twitter'den bir açıklama yapan Trump; "Philadelphia ve Pittsburgh'da 700.000 oy pusulasının sayılmasına izin verilmedi, bu da büyük Anayasamıza göre Pennsylvania Eyaletini kazandığımız anlamına geliyor!" dedi.

Trump, kritik eyaletlerden Pensilvanya ve Michigan'da Cumhuriyetçi gözlemcilerin oy sayımına katılmasına izin verilmediğini öne sürerek, "Bu yasa dışıdır" dedi.

Arizona'da da Biden ile aralarındaki oy farkının 200 binden 10 binden daha aza düştüğünü söyleyen Trump, "Biz kullanılan oyların hesaplamalarını gözden geçirirsek Arizona'yı kolaylıkla kazanıyoruz. 73 milyon kişi benim için oy kullandı" iddiasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 11:47

İLGİLİ HABERLER