Gündem
  • 21.10.2019 21:09

Trump : Suriye sınırında çok sayıda Türk hayatını kaybetti

Trump, YPG'li teröristlerin sivil yerleşim birimlerine attığı havan topu ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızı kastederek, 'Sınırda çok sayıda Türk de hayatını kaybetti meseleye tek taraflı bakmayın" dedi.

Trump: Ufak çatışmalar devam ediyor...

ABD Başkanı Donald Trump, "(Suriye) Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız." ifadesini kullandı.

Trump, Beyaz Saray'daki kabine toplantısı öncesi gazetecilere, Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma konusunda açıklamalarda bulundu.

Trump, "Güzel haberler geliyor, ateşkes sürüyor. Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız." değerlendirmesinde bulundu.

Barack Obama dönemindeki Suriye politikasını da eleştiren Trump, "DEAŞ o dönemde her yerdeydi. Onları ben yakaladım. Sizden ya da sahte alimlerden daha çok şey biliyorum." diye konuştu.

9 Ekim saat 16.00'da başlatılan Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'den düzenlenen YPG saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 18'e yükselirken toplam dört Türk askeri şehit düşmüştü

Güncellenme Tarihi : 21.10.2019 21:16

İLGİLİ HABERLER