Dünya
  • 26.3.2024 22:00

Trump'den İsrail'e.. Dünyayı kendinizden nefret ettirdiniz, savaşı durdurun

Trump : İsrail Gazze’de yaptıklarının görüntülerini dünya ile paylaşmalı

 “Dünyanın desteğini çok fazla kaybediyorsun, İsrail!”
 Trump, Gazze'deki savaşın devam etmesini eleştirdi ve işgale son verilmesi çağrısında bulundu..

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü savaşı eleştirip,  İsrail'e çatışmayı durdurma çağrısında bulundu.
trump “Savaşınızı sonlandırmalısınız. Bunu yapmalısınız ve bundan eminim. Artık başırıya Ulaşmalıyız. Bu böyle devam edemez ” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Trump, İsrail'in "temkinli" olması gerektiğini, çünkü "dünyanın büyük bir kısmını ve desteğini kaybetti. Durmanız gerekiyor" dedi.

"İsrail çok büyük bir hata yaptı"

Trump, "Gazze savaşının uzatılmasının İsrail'e “Gazze'den gelen sahneler nedeniyle” zarar verebileceğini ve İsrail İşgal Ordusu'nun suikast videolarını ve Gazze'deki binaların bombalanmasını her gece izleterek bütün dünyanın düşmanılğını kazandı" şeklinde konuştu.

Şöyle ekledi: "İsrail'in çok büyük bir hata yaptığını düşünüyorum. Bunu yapmamasını söylemek için İsrail'le temasa geçmek istedim; o resimler ve görüntüler, Gazze'deki binalara atılan bombaların sahnelerini kastediyorum." 

Şöyle devam etti: "Dedim ki: Ah! Bunlar berbat resimler. Bu dünya için çok kötü bir tablo. Dünya görüyor... Her gece insanların üzerine yıkılan binaları izledim. Şunu söylemek isterim ki o sahneler (İsrail) Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi."

İsrailliler siyasi kariyerinize son verebilir

Birkaç hafta önce Senatör Chuck Schumer , Başbakan Benjamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin yerine "İsrail'de yeni seçimler" yapılması çağrısında bulunmuştu. Shumer daha sonra çağrısından büyük ölçüde geri adım atmasına rağmen işgalci kesimde oluşan öfkeyi dindirmeyi başaramadı.

Trump, İsrail lobisinin gücüne atıfta bulunarak, birkaç yıl önce "İsrail"e karşı yapılan herhangi bir açıklamanın bir politikacının ABD'deki kariyerinin sonu olacağını hatırlatarak, geldikleri noktaya bakın ki bugün İsrail'i eleştirmeyenler ayıplanıyor.

"15 yıl önce en güçlü lobi İsrail'deydi. Eğer siyasetçi olsaydınız İsrail'e kötü bir şey söyleyemezdiniz. Bu sizin siyasi kariyerinizin sonuydu. Bugün neredeyse tam tersi oldu. Ben böyle bir şey görmedim. 

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 21:34

İLGİLİ HABERLER