Dünya
  • 3.12.2019 13:18

Trump'ın ağzından bal damlayan Türkiye ve Erdoğan mesajları

ABD Başkanı Donald Trump, NATO toplantısı öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasına yanıt vererek bu açıklamayı 'nahoş' ve 'hakaret' olarak niteledi. Trump, Türkiye ve F-35'ler hakkında da kritik açıklamalarda bulundu.

Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasını "nahoş" ve "aşağılayıcı" olarak niteledi. Trump,"NATO büyük bir amaç için hizmet ediyor. NATO için böyle bir açıklama yapamazsınız" ifadeleri ile Macron'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Fransa'nın NATO'ya en çok ihtiyaç duyan ittifak üyesi olduğunu savunan Trump, NATO'dan en az faydalanan ülkenin de ABD olduğunu söyledi. Trump sözlerine "Macron ile iyi bir ilişkim var ancak kendisi bazen söylememesi gereken şeyler söylüyor" diyerek devam etti.

Trump, "Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz iyi. Türkiye çok iyi bir NATO üyesi" dedi.

NATO Liderler Zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelen ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basın açıklaması yaptı.

Trump, Macron'un skandal açıklamasını 'nahoş' olarak nitelendirdi ve "NATO'yu küçük düşürücü" dedi. Trump, ayrıca "NATO büyük bir amaç için hizmet ediyor." dedi

'NATO için böyle bir açıklama yapamazsınız" diyen Trump ayrıca Fransa ekonomisinin iyi olmadığını vurguladı.

Öte yandan Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz iyi. Türkiye çok iyi bir NATO üyesi" dedi.

Türkiye'nin Bağdadi operasyonunda çok yardımcı olduğunu söyleyen Trump "Türkiye ABD silahlarını almak istiyordu fakat Obama bunu engelledi. Bu yüzden onlar da Rusya'dan aldılar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2019 13:22

İLGİLİ HABERLER