Gündem
  • 26.6.2018 14:49

Trump'ın Filistin-İsrail planına dört Arap ülkesinden destek!

İsrail basınında yer alan bir habere göre ABD Başkanı Trump'ın, ABD konsolosluğunun Kudüs'e taşınmasını da içeren kirli 'yüzyılın anlaşması' planına dörtArap ülkesinden destek verildiği iddia edildi.

Israel Hayom gazetesi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün'ün Trump'ın İsrail-Filistin planını desteklediğini yazdı. Buna göre dört Arap ülkesi İsrail ve Filistin Yönetimi arasında “yüzyılın anlaşmasını” sağlamak için Trump'ı desteklemenin yanı sıra anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı da devre dışı bırakacaklarını açıkladı.

Gazetenin haberinde bu dört ülke temsilcilerinin Jared Kushner ve beraberindeki Jason Greenblatt'a anlaşmayı desteklediklerini söyledikleri aktarıldı.

Haberde “Mısırlı üst düzey bir yetkili”nin ifadelerine de yer verildi. Mısırlı yetkili, bu ülkelerin Amerika'nın Abbas'a barış planını sunmasına ve uygulama girişimine itiraz etmeyeceklerini açıkladı.

''ABD'NİN AMACI, İSRAİL IRK AYRIMCILIĞINI NORMALLEŞTİRMEK''

Buna karşın yıllardır İsrail işgalinin bitirilmesi ve bir Filistin devletinin kurulmasında çabalarıyla ön cephede olan Baş müzakereci Saeb Erekatgeçtiğimiz hafta Middle East Eye'a konuşarak “yüzyılın anlaşmasının” hiçbir şekilde anlaşma olmadığını belirtmişti.

Erekat'a göre Washington, Filistinliler ve onların menfaatlerini dikkate almaksızın halen sahada kendi stratejisini uyguluyor. Amerikalıların “İsrail işgalinin sözcüsü olmaktan öte bir şey olmadıklarını söyleyerek, Amerika'nın eğiliminin “İsrail ırk ayrımcılığını normalleştirmek” olduğunu belirtti.

 Kaynak: TIMETURK

Güncellenme Tarihi : 26.6.2018 14:50

İLGİLİ HABERLER