Gündem
  • 27.7.2020 01:52

Trump'ın kararı Amerika'da savaş çıkardı!.. Mahkemeyi ateşe verdiler

İsim rozetleri takmayan paramiliter tarzdaki memurların hood podgeları arasında, 11 Eylül'den sonra öncelikle terörle başa çıkmak için kurulan İç Güvenlik Bakanlığı'ndan çok sayıda kişi olduğu ortaya çıktı . Daha spesifik olarak, memurlar, bölümün Gümrük ve Sınır Koruma ajansından geliyordu.

Portland protests | Financial Times

Mısırlı protestocular 20 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi'nin Kahire'de görevden alınması çağrısında bulundular.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki ırkçılık karşıtı protestocuları defalarca "terörist" olarak nitelendirdi ve önümüzdeki haftalarda paramiliter tarzı birimlerini Portland'dan diğer Demokrat tarafından yönetilen şehirlere "yayma" sözü , baskıcı kullanmaya istekli olduğunu gösteriyor otokratlar tarafından onlara meydan okuyanları kötülemek için kullanılan taktikler.

Polis, 26 Haziran 2020'de Manila, Manila'da düzenlenen bir LGBTQ gurur yürüyüşü sırasında protestocularla çatıştı. Göstericiler de ülkenin yeni terörle mücadele yasasını protesto ediyorlardı.

Trump'ın kararı sonrası ABD'de anarşi hakim oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın federal güç kararı sonrası ülkede tansiyon iyice yükselirken, binlerce kişi yeniden sokaklara indi. Oakland kentindeki protestolarda göstericiler mahkeme binasını ateşe verdi. Çıkan olaylarda 48 gösterici ve 23 polis yaralandı.

ABD’de ırkçılık karşıtı protestolarda şiddet olayları devam ediyor. California eyaletine bağlı Oakland kentinde yüzlerce kişi ülkede artan ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etmek için bir araya geldi. Eylemcilerin polise havai fişek ve taşla saldırmasının ardından protestolar şiddet olaylarına dönüştü.

48 gösterici ve 23 polis yaralandı

Polis, göstericilere göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdi. Gösterilerde tansiyonun yükselmesi ile eylemciler mahkeme binasını ateşe verirken, polis merkezini ise tahrip ettiler. Çıkan olaylarda 48 gösterici ve 23 polis yaralanırken, çok sayıda gösterici ise gözaltına alındı.

Öte yandan ülkedeki şiddet olayların bastırılamaması nedeni ile ABD Başkanı Donald Trump, gösterilerin devam ettiği ve demokratlar tarafından yönetilen şehirlere federal güvenlik güçleri gönderileceğini duyurmuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2020 02:05

İLGİLİ HABERLER