Dünya
  • 29.5.2020 11:06

Trump'ın Tweeti Amerika'yı sokaklara döktü!.. Her yer yanıyor

Amerikan Başkanı Trump ateşe benzin döktü, Amerika sokaklara indi her yan yanıyor..

ABD'de George Floyd'un ölümü binlerce insanı sokağa döktü.ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle ölümü binlerce insanı sokağa döktü. ABD Başkanı Trump'ın son açıklaması ise ipleri daha da gerdi.46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

"Nefes alamıyorum", "Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" yazılı dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen protestocular, etraftaki bazı dükkanların camlarını kırmış, bir polis aracına zarar vermiş, polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve bir grup protestocu Floyd'un öldürüldüğü kavşakta toplanarak polis şiddetini protesto etmişti.

TRUMP GÖZDAĞI VERDİ

Olaya karışan dört polisin işine dün son verilirken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olayı incelemek için başlattığı iki ayrı soruşturma sürüyor.

 

TRUMP GÖZDAĞI VERDİ

iyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı iş yerlerinin yağmalanmasının ardından Trump, Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Trump, "Arkama yaslanıp Amerika'nın muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem." ifadesini kullandı.

Kentte, "lider eksikliği" olduğunu savunan Trump, "Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey, elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim." ifadesini kullandı.

Şiddet olaylarına karışan göstericilere de yüklenen Trump, "Bu eşkıyalar, George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi.

Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Pelosi: Floydun öldürülüşünü televizyonda izlemek çok üzücü

 

"Sosyal medya platformları, Başkan Trump ve muhafazakarlara karşı ön yargılı"

Trump'ın Twitter başta olmak üzere diğer sosyal medya platformları ile ilgili atacağı adımlara da dikkati çeken McEnany, "Twitter ve diğer sosyal medya platformları, Başkan Trump ve muhafazakarlara karşı ön yargılı." ifadesini kullandı.

Pelosi: "Floyd'un öldürülüşünü televizyonda izlemek çok üzücü"

Pelosi, söz konusu olayı "cinayet" olarak nitelendirerek, "Bay Floyd'un kamera önünde öldürüldüğünü izlemek çok çok üzücü, çok trajik. Fakat onun öldürülüşünü televizyonda hep beraber izledik." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanlığı ve FBI: Bir numaralı önceliğimiz

Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Floyd ile ilgili soruşturmanın bir numaralı öncelikleri olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanlığı ile FBI'ın ortak yazılı açıklamasında, siyahi Amerikalının dosyasının yakından takip edileceği ve tahkikatın hızlı şekilde yapılacağı vurgulandı.

Teknoloji devleri, Trump ve çalışanlarına sansür uygularken, Çin'in koronavirüsü ABD askerlerinin getirdiği gibi dezenformasyonlara ses çıkarmıyor." diye konuştu.

Trump, sosyal medya platformlarına yönelik kararnameyi imzaladı

BD Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi Amerikalı George Floyd'ın ölümüne ilişkin, "Bay Floyd'un kamera önünde öldürüldüğünü izlemek çok çok üzücü, çok trajik. Onun öldürülüşünü televizyonda hep beraber izledik." dedi.

 

 "Nefes alamıyorum", "Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" yazılı dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen protestocular, etraftaki bazı dükkanların camlarını kırmış, bir polis aracına zarar vermiş, polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

 
 

 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 23:52

İLGİLİ HABERLER