Gündem
  • 2.10.2020 14:06

Trump'un koronavirüsden ölme ihtimali yüzde kaç!.. İşte sağlık ekibince hesaplanan o rakam

Habervitrini son dakika haberi...Amerikalı sağlıkçılara göre Trump'un Koronavirüsden ölme ihtimali yaşı ve kilosuna göre yüzde 6.3.. Bu yüzde Amerikan başkanı için ciddi bir risk manası taşıyor. Trump'ın tek şansı Koronavirüsün erken teşhis edilmiş olması. yani akciğerlere henüs inmeden yakalandı. Bu da riski düşürüyor.
Trump Koronavirüsden ölme ihtimali yüzde kaç?.. İşte o rakam..

Dünyanın dört bir yanından hastalar üzerinde yapılan araştırmalar; kadınların koronavirüs enfeksiyonunu atlatma olasılığın daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
Daha yaşlı ve bir erkek olarak Başkan Trump yüksek bir risk kategorisinde .

Erkeklerin Covid-19'dan ölme olasılığı kadınlara göre neredeyse iki kat daha fazla. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) elde edilen veriler, 74 yaşında Trump'ın hastaneye yatma riskinin en az beş kat daha fazla olduğunu ve hastanedeki riskinin de en az beş kat daha fazla olduğunu gösteriyor. 
70 yaşın üzerindekilerde18-29 yaşındakine göre ortalama 90 kat daha fazla ölüm riski var.
Koronavirüse yakalananlar arasında 75 yaşında olanların ölüm riski % 4.2 ve 85 yaşındakiler için ölüm riski % 14'tür .Obezler için bu risk yüzde 50 daha yüksek oluyor. Trump obezlik sınırını aşıtğı için bu oran onun için de artıyor. Yüzde 50 artsa bu durumda ölüm riski 6.3'e çıkıyor.

Şubat ayında bir tıpta, Trump 243 pound (110 kilo)  ağırlığındaydı. Bu kilo obezlik sınırında olarak nitelendirilebilinir.Trump'un bu kilosu; sağlıklı kiloya sahip insanlara kıyasla hastaneye yatma olasılığını üç katına çıkararak ve ölüm riskini de yaklaşık% 50 arttırır.

Başkan Trump'ın enfeksiyonu, semptomlar ortaya çıkmadan erken tespit edilmiş gibi görünüyor. Bu nedenle doktorlar durumunu yakından izleyebilecek ve sağlığı zayıflarsa erken müdahale edebilecekler. Eldeki ilaçlardan biri, virüs hala çoğalırken daha etkili olduğu düşünülen ve daha önce akciğerlere ilerleme ve daha ciddi hasara yol açma şansı bulamadan antiviral remdesivirdir.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2020 13:19

İLGİLİ HABERLER