Dünya
  • 30.3.2018 00:18

Trump'un Suriye açıklaması sarışın güzeli şoka soktu

Trump'ın Suriye açıklamasına ABD'li sözcüden tuhaf yorum: Haberim yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Trump'ın 'yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz' açıklamasının sorulması üzerine, 'haberdar değilim' cevabını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 'Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz. Biraz da başkaları ilgilensin" açıklamasında bulundu. Trump'ın açıklamasına ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Trump'ın açıklamalarına dair bilgilerinin olmadığı" açıklamasını yaptı. Nauert, Trump'ın 'Suriye'den çok yakında çekileceğiz' açıklamasıyla ilgili de "Açıklamayı görmedim" dedi.

ABD Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’e perşembe günkü basın brifinginde terör örgütü PKK’nın Irak’ta Sincar’ı terk etmeye başladığına ilişkin haberler soruldu. PKK’nın ismini kullanmamaya özen gösteren Nauert’in PKK yerine ‘o gruplar’ demesi dikkat çekti.

PKK’nın Sincar’ı terk edip etmediğine yönelik herhangi bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Nauert, Ankara’yı Irak’taki her türlü operasyon için Bağdat’ın onayını almaya çağırdı.

PKK YERİNE ‘O GRUPLAR’

Nauert’in Sincar açıklamasının detayları şöyle:

-Çoğumuz Sincar’ı orada yaşayan Yezidiler nedeniyle hatırlıyoruz. Yezidilerin bir kısmı kurtarılmıştı ancak bir bölümü de DEAŞ tarafından öldürülmüştü.

-O grupların Sincar’da olduğuna ilişkin haberleri gördük. Türkiye’nin bu grupların Kuzey Irak ve Sincar’daki varlığı nedeniyle kaygılarını dile getirdiğini anlıyoruz.

-ABD’nin beklentisi Irak’ta yapılacak her operasyonun Irak hükümetinin onayıyla yapılmasıdır. Eğer Türkiye Sincar’a gidecekse bunu Irak hükümeti ile koordine etmeleri gerekiyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2018 01:55

İLGİLİ HABERLER