Gündem
  • 2.6.2020 22:24

Trump'un terörist ilan ettiği ANTİFA, Suriye'de beslediği YPG'nin Amerika kolu çıktı

Yes it would truly be horrible if this video made by Antifas in ...ABD Antifa'dan dolayı YPG/PKK desteğini çekebilir

ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd'un ölümüyle başlayan protestoları "provoke etmekle" suçladığı ve "terör örgütü " olarak tanıyacağını açıklaması üzerine gözler Antifa'ya çevrildi. Açıklama sonrası, ABD'nin YPG/PKK terör örgütlerinden desteğini çekip çekmeyeceği sorularını akıllara getirdi. Antifa, Suriye'de YPK/PKK'ya destek veriyor.

ANTİFA terör eğitimini YPG/PKK'dan aldı - Gündem Haberleri

Antifa, sosyal medya hesaplarından Suriye'de YPG/PPK'ya eleman toplama çağrılarında bulunurken, Almanya ve Avrupa ülkelerinden terör örgütüne yönelik yasak kararlarının ortadan kalkması taleplerinde bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın Antifa açıklamaları doğrultusunda, ABD'nin YPG/PKK terör örgütlerinden desteğini çekip çekmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Trump'ın terör örgütü ilan edeceği 'ANTIFA, YPG kamplarında ...

Trump, George Floyd'un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı radikal sosyalist Antifa grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu. Trump'ın açıkladığı Antifa örgütü, terör örgütü YPG/PKK ile "DEAŞ ile mücadele" adı altında iş birliği yaptığı dönemde de gündeme gelmişti. Hareketin, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünden eğitim aldığı da ortaya çıkmıştı.

Armed Kurdish Antifa group declares global war on capitalism ...

ANTIFA VE YPG/PKK İLİŞKİSİ

Suriye'de çekilen, Antifa'nın kullandığı semboller ile terör örgütü YPG/PKK paçavralarının görüldüğü fotoğraflar da basına yansıdı.

Özellikle Almanya ve Avrupa’da da faaliyet gösteren Antifa üyelerinin kurduğu sosyal medya hesaplarından “PKK’ya yönelik yasağın kaldırılması” talebi bulunuluyor. Antifa bu bölgede terör örgütü YPG/PKK’ya sempati duyanları ise bir çatı altında toplayarak Suriye’ye getiriyor.

How utterly unsurprising

Trump'ın açıklamasının ardından ABD televizyon kanallarına konuşan bazı analistler, Antifa'nın Suriye'de PKK ile doğrudan birlikte çalıştığına vurgu yaptılar. 


 

Güncellenme Tarihi : 2.6.2020 22:37

İLGİLİ HABERLER