Dünya
  • 1.2.2020 11:14

TSK desteğiyle iki günde iki hava aracını kaybeden Hafter Türkiye'ye cihad ilan etti

Hafter'i, Türkiye'ye karşı cihad ilan etti

TSK'nın desteği sayesinde birkaç gün içinde, yabancı destekçileri tarafından verilen 2 hava aracı düşürülen darbeci Hafter, taraftarlarını Türkiye’ye karşı cihada çağırdı.

hafter iha düşürdü ile ilgili görsel sonucu"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) verdiği destek ile darbe üstüne darbe alan 'darbeci Hafter', Türkiye ve Müslüman Kardeşler’e karşı Libyalıları bir kez daha ‘cihada’ davet etti.

hafter iha düşürdü ile ilgili görsel sonucu"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türkiye’nin hava savunma sistemini güçlendirdiği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) sahada sonuç almaya başladı. Savaş suçlusu Hafter’e karşı kullanılması için bu ülkeye gönderilen hava savunma sistemleri Korkut ve Hawk’lar, Misrata ile Trablus semalarını İHA’lara kapattı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Hafter’e verdiği Çin yapımı silahlı insansız hava aracı Winglong-2’nin birkaç gün önce Misrata’da düşürülmesinin ardından dün de Rus keşif İHA’sı Orlan, Trablus’un el-Bedri bölgesinde başarıyla imha edildi.

hafter iha düşürdü ile ilgili görsel sonucu"

TSK desteği ile İHA'lar düşürüldü

Böylece meşrû Libya ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteği sayesinde birkaç gün içinde 2 hava aracını düşürmüş oldu. UMH güçlerine bağlı operasyon odası, 2019 Nisan ayından 28 Ocak 2020 tarihine kadar aralarında Mig-23 ve Su-22 savaş uçakları ile çok sayıda İHA ve SİHA’nın da bulunduğu 15 hava aracını düşürdüklerini duyurmuştu.

Sürekli yara alan Hafter giderek hırçınlaşıyor

Başkent Trablus’un güneyindeki Tavişe Operasyon Dairesi Üyesi Komutan Selim Kaşut, Rusya ve BAE destekli darbeci Hafter güçlerinin sahada gerilemeye başladığını bildirdi. UMH güçlerinin Misrata-Trablus arasına sinyal bozucu cihazlar yerleştirdiğini, Hafter milislerinin sürekli hedef aldığı başkentteki Mitiga Havalimanı’na da hava savunma sistemi konuşlandırıldığını hatırlatan Kaşut, Hafter yanlısı teröristlerin ateşlediği Grad füzelerinin de Trablus’un dünyaya açılan kapısı durumundaki Mitiga’yı vuramadan ‘özel silahlarla etkisiz hale getirildiğini’ kaydetti. Saldırı girişimleri sonuçsuz kalan Hafter ise giderek daha da hırçınlaşıyor.

Türkiye ve Müslüman Kardeşler’e karşı 'cihad' ilan etti

Geçtiğimiz ay meşrû Trablus hükümetine karşı ‘cihad’ ilan eden Hafter, kendisine bağlı ‘paralel diyanet’ kurumuna yeni bir çağrı daha yaptırdı. Hafter’e bağlı Vakıflar ve İslam İşleri Genel Kurumu, Türkiye ve Müslüman Kardeşler’e karşı Libyalıları bir kez daha ‘cihada’ davet etti.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2020 11:23

İLGİLİ HABERLER