Gündem
  • 29.1.2014 19:43

TSK, El Kaide konvoyunu vurdu

TSK Suriye’de El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) konvoyunu vurdu.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen olay, Irak Şam İslam Devleti Örgütü ile Özgür Suriye ordusu arasındaki çatışmalar devam ederken bir havan mermisinin Türkiye topraklarına düşmesiyle yaşandı.

Bölgede konuşlu bulunan TSK birimlerinin misliyle IŞİD mevzilerine karşılık verdiği açıklandı. Konvoydaki pikap, kamyon ve otobüs tahrip edildi.

Suriye’deki IŞİD ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar sırasında bir havan mermisi Türkiye sınırına düştü. TSK’da IŞİD konvoyuna ateş açtı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı hudut birlikleri tarafından El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD)örgütü konvoyuna ateş açıldı. Alınan bilgilere göre, konvoyda bulunan bir pikap, bir kamyon ve bir otobüs tahrip edildi.

NTV’nin aldığı bilgilere göre önceki gün öğle saatlerinde El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti örgütü ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışmalar sırasında bir havan mermisi Türkiye sınırına düştü.

TSK karşılık verdi
Bunun üzerine Kilis Elbeyli’de bulunan Çobanbey Hudut Karakolu bölgesinden harekete geçen TSK unsurları tanklar ve Fırtına obüsleriyle merminin düştüğü değerlendirilen bölgeye misliyle karşılık verdi.
Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde konvoydaki pikap, kamyon ve otobüsün tahrip edildiği anlaşıldı.
TSK unsurlarının daha önce 3 kez daha Irak Şam İslam Devleti mevzilerini tahrip ettiği bildirildi.
TSK unsurları 15 Ekim 2013 günü Azaz/Parsa Dağı’ndaki Irak Şam İslam Devleti Örgütü’ne ait mevziilere iki adet Fırtına obüsüyle 4 atış yapılarak karşılık vermiş, 8 Ocak günü ise iki kez Irak Şam İslam Devleti Örgütü mevzilerine ateş açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER