Gündem
  • 24.7.2009 16:55

TSK İLAHİYATÇI ALACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri, askeri okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vermek üzere ilahiyat mezunu öğretmen arıyor. İki ilahiyatçı öğretmen sözleşmeli olarak TSK bünyesine katılacak


Kara Kuvvetleri Komutanlığı, çeşitli branşlarda muvazzaf ve sözleşmeli subay alacağını duyurdu. 300 subayın istihdamı kapsamında askeri liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vermesi için iki ilahiyat fakültesi mezunu öğretmen de TSK bünyesine girecek. Askeri liselerde daha önce dışarıdan gelen öğretmenler bu dersi veriyordu. İlahiyat Fakültesi kökenli subay öğretmenler askeri okulda görevlendirilmeden önce intibak eğitimine tabi tutulacak. TSK'nın bu kararla, ileride komuta kademesinde görev alacak personelin temel din bilgilerini sağlamlaştırmayı ve duru bilgiyle donatmayı hedeflediği belirtildi. TSK'nın istihdam edeceği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, İzmir Maltepe, İstanbul Kuleli askeri liselerinde görev yapacak. Askeri liselerin ders programı branş dersleri hariç, düz liselerin müfredatıyla aynı. Bu kapsamda düz liselerde zorunlu okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi askeri liselerde de okutuluyor. Ancak, askeri liselerde bu yıla kadar din dersi, dışarıdan gelen, yarı zamanlı çalışan İlahiyat mezunu öğretmenler tarafından veriliyordu. Askeri liselerde 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci yarısına sözleşmeli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri de görev alacak. Askeri liselerde, düz liselerde olduğu gibi haftada iki saat zorunlu din dersi veriliyor.

İLAHİYAT FORMASYONLU SUBAY

Öğretmen kadrosuna alınacak ilahiyat mezunu öğretmen adayları 6 aylık subaylık eğitimi alacak. TSK'nın bu kararla ileride komuta kademesinde görev alacak personelin temel din bilgilerini akademik düzeyde geliştirmeyi hedeflediği belirtildi. "Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi" programının ardından göreve başlayacak olan İlahiyatçılar böylelikle sözleşmeli subayların sahip olduğu tüm haklardan da faydalanabilecekler. İlahiyatçı subaylar, TSK'nın askeri lojman ve sosyal tesislerinden, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) borç verme, konut kredisi kullanma gibi imkânlarından ve TSK'nın sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarına sahip olacak.
(SABAH)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER