Gündem
  • 30.5.2020 15:05

TSK'dan İdlib'e büyük yığınak

TSK son zamanlarda İdlib'de kontrolümüz altındaki bölgeyi çok fazla sayıda araç ile yığınak yahıyor.. Taarruz ve savurmaya yönelik askeri araçları sölgeye taşıyan TSK, bugünde bir parti daha yolladı.

TSK'dan İdlib'e büyük sevkiyat! Taarruz ve savunma araçları...

Son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib’de başlatılan harekatına destek amaçlı zırhlı personel taşıyıcı gibi bir çok savunma ve saldırı araçları, askeri personellerden oluşan konvoy İslahiye 106. Topçu Alayından çıkarak Hatay’da bulunan sınır birliklerine doğru hareket etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib'de başlatılan harekatına destek amaçlı zırhlı personel taşıyıcı gibi bir çok savunma ve saldırı araçları, askeri personellerden oluşan konvoy İslahiye 106. Topçu Alayından çıkarak Hatay'da bulunan sınır birliklerine doğru hareket etti.

Gaziantep Mekanize Topçu Birliğinden, Suriye'nin İdlib şehrine devam eden harekata destek amaçlı gönderilen konvoy İslahiye 106. Topçu Alayı'nda konuşlanan 17 askeri araç ve askeri personel bu sabah toplu olarak geniş güvenlik önlemleri altında Suriye'deki sınır birliklerine doğru hareket etti.

Sevkiyatın büyük olması ve konvoy çeşitli araçların olduğu dikkatlerden kaçmadı. Sevkiyatın devam edeceği öğrenildi.

Suriye sınırına askeri personel sevkiyatı!

TSK‘den İdlib’e büyük sevkiyat! O detay dikkatlerden kaçmadı

İdlib’te devam eden harekat kapsamında bölgedeki birliklere destek olmak amacıyla yola çıkan askeri konvoy, İslahiye’den geçerek Hatay’da bulunan sınır birliklerine gönderildi.Suriye'nin İdlib şehrinde devam eden harekatta görevli birliklere destek olma amacıyla, Türkiye'nin değişik illerinde bulunan birliklerden gönderilen askeri personelleri taşıyan 8 otobüsten oluşan konvoy, geniş güvenlik önlemleri altında İslahiye ilçesinden geçerek Hatay’daki sınır birliklerine doğru devam etti. Sevkiyatın devam edeceği öğrenildi.

TSK, İdlib kırsalında yeni mevziler hazırlıyor

SURİYE’nin İdlib kenti kırsalında rejim ilerleyişini engellemek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yeni mevziler hazırlayarak, mevzileri ÇNR (Çok Namlulu Roket) ve fırtına obüsleriyle güçlendiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’de rejimin sivillere yönelik saldırıları ve ilerleyişini engellemek için cephe hattında çalışmalarını sürdürüyor. TSK, İdlib kırsalında birçok noktada hazırladığı mevzileri ÇNR (Çok Namlulu Roket) ve fırtına obüsleriyle güçlendiriyor. Türkiye’den TIR’larla getirilen iş makineleri mevziler kazarken; bölgeye mevziler için füze rampaları ve tanklar getiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2020 15:20

İLGİLİ HABERLER