Spor
  • 4.11.2017 00:29

Tudor'dan olay açıklamalar

Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etti. Müsabaka sonrasında basın toplantısında açıklamalarsa bulunan sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Igor Tudor, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Özellikle son iki maçtan sonra güzel bir galibiyet almak iyiydi. Bugün yeni şeyler vardı takımda. Genel olarak oyuncularımın gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederim” diye konuştu.

“Aynı sistemin artıları ve eksileri var”

Takımda yaptığı değişiklikleri riskli bulmuyor mu? sorusuna Tudor, “Her zaman aynı sistemle oynarsanız bunun artıları ve eksileri var. Artılar takım buna uyuyor. Diğer taraftan aynı sistemle oynarsanız rakipler ona göre hazırlanır. Artıları da eksileri de var” diye cevap verdi.

“11 maçta 2 kez 3’lü defans oynadık”

İkinci defa 3’lü defansla oynadığını belirten Tudor, “Kim söylüyor 3'lü sevdiğimi. Fenerbahçe maçının ilk 20 dakikasında da 3'lü defans ile oynadık. Sakatlıktan dolayı da sistemi değiştirmiştik. 11 maçta ikinci sefer oldu” ifadelerini kullandı.

“1-0 dan sonra skorun verdiği rehavetle oyunun temposunu düşürdük”

Maça iyi başladıklarını söyleyen Tudor, “1-0 dan sonra skorun verdiği rehavetle oyunun temposunu düşürdük. Gençlerbirliği iyi defans yaptı. Özellikle orta alanda boş alan bulmak kolay değil, iyi kapattılar. O yüzden kanatlara taşıdık oyunu. Dikine pasları tercih ettik. Daha az pasla daha fazla koşu yapmayı planladık. Bu da oyunun skorunu değiştirdi” diye konuştu.

Oyuncularını tebrik ederek sözlerine başlayan Hırvat çalıştırıcı, "Özellikle 2 maç kazanamadıktan sonra böyle bir zafer almak çok önemliydi. Yeni şeyler vardı takımımızda ve bununla birlikte güzel bir performans sergiledik. Son 10-15 dakika da gayet iyiydi. Maça iyi başladık. 1-0'dan sonra biraz skorun verdiği rehavetle oyun temposunu düşürdük. Ama Gençlerbirliği iyi defans yaptı. Özellikle orta alanda boş bölgeleri bulmak çok kolay değildi. İyi kapattılar. Biz de daha çok dikine pasları tercih ettik. Gençlerbirliği'nin stoperleri hep adam adama kalıyorlardı. Dikine oynamak daha mantıklıydı. Daha az pas oyunu yapıp, koşmak üzerine oynadık. Bu da maçı değiştirdi" dedi.

"HER ZAMAN AYNI TAKTİKLE ÇIKMANIN SIKINTILARI VAR"

Takımdaki sistem değişikliği ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Tudor, "Her zaman aynı şekilde oynamanın artıları ve eksileri var. Artısı, takım buna adapte oluyor. Ama diğer taraftan da sizi sürekli izleyen bir rakip var. Sürekli aynı taktiklerle maçlara çıkarsanız, rakipler ona göre önlem alıyor" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "3'lü savunma seviyorsunuz" ifadesine cevap veren Igor Tudor, "Kim söylüyor benim 3'lüyü çok sevdiğimi? 11 maçta 2'nci kez 3'lü savunmayla çıktık" ifadelerini kullandı.

"SERDAR'I MAÇ BOYUNCA UYARDIM"

Tudor, "Serdar Aziz sarı kart sınırında olmasına rağmen neden çıkarmadınız?" sorusuna, "Serdar'la birçok kez konuştum, maç boyunca da uyarılarım oldu. Ama Tolga sakatlanınca Serdar'ı değiştiremedik, Tolga'yı değiştirmek zorunda kaldık" şeklinde yanıt verdi. 

"FEGHOULI MAKSİMUM SEVİYEYE YAKLAŞTI"

Sofiane Feghouli'nin performansını değerlendiren Tudor, "Kesinlikle bir adaptasyon sıkıntısı yok. Bizim için önemli bir oyuncu ve kendisi çok üst düzey bir isim. Bizde de iyi oynadı şu ana kadar. Kendisi için kolay değil. Geçen sezon çok oynayamadı, bir anda gelip maksimum seviyeye çıkması kolay değil. Buna rağmen maksimum seviyeye yaklaştığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 4.11.2017 00:35

İLGİLİ HABERLER