Spor
  • 30.5.2004 02:14

TUGAY, FENERBAHÇE'NİN ANLAŞTIĞI HOLLANDALI YILDIZA TAM NOT VERDİ!..

Hollandalı oyuncunun Roberto Carlos’tan sonra sol kanattaki en iyi isimlerden biri olduğuna dikkat çeken milli futbolcumuz Tugay, ‘Eğer Türkiye’ye gelirse, Fenerbahçe’nin sol kanattaki önemli açığını kapatır’ diye konuştu.

Tam isabet

Galatasaray’a yeniden dönüşü gündeme gelen Tugay Kerimoğlu’na Fenerbahçe’nin anlaşmaya vardığı Hollandalı Boudewijin Zenden’i sorduk. İngiltere’nin Blacburn Rovers takımında top koşturan milli futbolcu, ‘Mükemmel’ diye nitelendirdiği Zenden’in Fenerbahçe için tam isabet olduğunu dile getirdi. Tugay, İngiltere Premier Ligi’nde karşı karşıya top oynadığı Hollandalı oyuncunun üst düzey bir futbol olduğunu söyledi.

Çok çalışkan

Gittiği her takımda istikrarlı bir grafik çizen Boudewijin Zenden’in Fenerbahçe’de başarılı olacağını iddia eden Tugay daha sonra şöyle konuştu: ‘Zenden, Roberto Carlos’tan sonra dünya futbolundaki en iyi sol kanat oyuncularından biri. Hem savunmada, hem de hücumda yararlı oluyor. Kuvvetli, çalışkan ve de üretken oynuyor. Eğer Türkiye’ye gelirse Fenerbahçe’nin sol kanattaki önemli bir açığını kapatır’

Beklemedeyim

Türkiye’ye dönüş hazırlığındaki Tugay, Blackburn Rovers kulübüyle yollarını ayıracağını ve futbol yaşamını Galatasaray’da noktalamak istediğini anlattı. Tecrübeli futbolcu, Başkan Özhan Canaydın ile prensipte anlaşmaya vardığını ancak para konusunda tek yetkinin menajerinde olduğunu söyledi. Temmuz’a kadar İngiltere’de kalacağını belirten Tugay, ‘Şu an beklemedeyim. Menajerim kulüple anlaştığı taktirde imzayı atacağım’ dedi.

Gel, pişman olmazsın

Telefondaki ses

Boudewijin Zenden’in Fenerbahçe’yi tercih etmesinde en önemli rolü vatandaşı Pierre van Hooijdonk oynadı. Teknik direktör Christoph Daum’un isteği üzerine listeye alınan Zenden, teklifi aldıktan sonra milli takımdan arkadaşı olan Hooijdonk’u aradı. Bodrum’da tatildeyken Zenden ile konuşan Hooijdonk, ‘Hiç düşünce kabul et. Bize gel pişman olmazsın’ dedi.

Burası bir cennet

Sarı lacivertli kulübün teklifini bu sözlerden sonra kabul eden Zenden, Hooijdonk’tan Türkiye hakkında da bilgi istedi. Golcü futbolcu ise, ‘Burası bir cennet. Şu anda tatildeyim. İnsanlar çok sıcak. F.Bahçe’nin muhteşem bir taraftarı var. İnsanın futbol oynama iştahını artıyorlar. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’nde büyük hedeflerimiz var’ karşılığını verdi. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER