Yaşam
  • 29.8.2009 17:20

TÜKETİCİ DERNEĞİNE KARISINI ŞİKAYET ETTİ

AYHAN TÜRKEZ
ERZURUM (İHA) - Tüketici Hakları Derneği, birbirinden ilginç şikayetlerle karşı karşıya kalıyor. Tüketici Hakları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Gamze İspirli, karısını şikayet edenle dahi karşılaştıklarını belirterek, "Bu tür şikayet dilekçelerini komisyonda gülerek değerlendirmeye alıyoruz. Birçoğu hakkında da takipsizlik kararı veriyoruz" dedi.
"Ramazan pidesine bayat yumurta kullanılıyor", "Aldığım kadayıf hemen kurudu dolma saramadım", "Dolmuşlar iftar saatlerinde tıka basa yolcu taşıyor", "Kazak aldım ısıtmıyor" şeklinde şikayetler alan Tüketiciler Derneği yetkilileri, komikte olsa insanların şikayetlerini bildirmelerinin önemli olduğunu söylediler. Tüketici Hakları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Gamze İspirli, Erzurumluların geçmişe nazaran tüketici hakları konusunda daha duyarlı olduğunu ancak tam anlamıyla bilinçli olmadıklarını söyledi.
İlginç başvurularla karşı karşıya kaldıklarını belirten İspirli, "Düşündüren ve çok komik şikayetler alabiliyoruz. Bu tür şikayetlerin büyük bir çoğunluğu hakkında takipsizlik kararı çıkıyor" dedi.
İspirli, karısını şikayet edenle dahi karşılaştıklarını belirterek, "Bu tür şikayet dilekçelerini komisyonda gülerek değerlendirmeye alıyoruz. Birçoğu hakkında da takipsizlik kararı veriyoruz" diye konuştu.
Bazı vatandaşların ise uyanıklığa kaçtığını söyleyen İspirli, "Arayan uyanıklar, çocuğuna büyük numara ayakkabı pahalı olduğu için küçük numara alıyor. Sonra da küçük numara ayakkabıyı götürüp büyük numara ile değiştirmek istiyor. Ancak mağazalar haklı olarak bunu kabul etmiyor" dedi.
Son 6 ay içerisinde Erzurum Tüketici Hakları Derneği'ne gelen ilginç şikayetlerden bazıları şöyle:
"- Tüketici: Bizim mahallede bulunan fırın pidelere bayat yumurta kullanıyor, lütfen gereğini yapın.
Dernek Kararı: İlgili fırın hakkında uyarı yapıldı.

- Tüketici: Kazak aldım ısıtmıyor. Kazağı satan mağazadan şikayetçiyim.
Dernek Kararı: Sıcak tutmuyor diye kazak değiştirilemez. Böyle bir tüketici hakkı yok.

- Tüketici: Karımla şiddetli geçimsizlik yaşıyorum. O nedenle eşimden şikayetçiyim. Tüketici Hakları Derneği, eşimi terapi ettirsin.
Dernek Kararı: Takipsizlik.

- Tüketici: Ben Atatürk Üniversitesi'nde görevli profesörüm. Kapıya gelen pazarlamacıdan tencere takımı aldım. Bir süre sonra tencere takımını normalinin 5 katı fazlasına aldığımı öğrendim. Geri vermek istedim, 'almasaydınız, zorla mı sattık' dediler. Cayma hakkımı kullanmak istedim, kabul etmediler.
Dernek Kararı: Zorla satılmadığı için yapılacak bir şey yok. Takipsizlik.

- Tüketici: (Bir pastane adı) bir bardak çay diğer yerlere göre pahalı. Bir bardak çayın fiyatı niye her yerde aynı değil? Bu işyerini şikayet ediyorum.
Dernek Kararı: Takipsizlik.

- Tüketici: Çocuğuma 36 numara ayakkabı aldım. Küçük olduğu için 38 numara almak istiyorum. Değişmiyorlar. Şikayetçiyim.
Dernek Kararı: İnandırıcı bulunmadınız. Takipsizlik.

- Tüketici: Atatürk Üniversitesi'nde öğrenciyim. Ailelere 400-500 TL'ye kiralanan evler bize 700-800 TL'ye veriliyor. Ev sahiplerini şikayet ediyorum.
Dernek Kararı: Takipsizlik."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER