Gündem
  • 17.9.2013 18:14

Tüm darbelere ve darbecilere lanet olsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961 yılında idam edildiğini belirterek, "Tüm darbelere ve darbecilere lanet olsun. Türkiye bir daha millet iradesinin sonucunda oluşmuş olan parlamentonun fesh edildiği, milletin oylarıyla iktidara getirdiği yöneticilerinin alaşağı edilerek idam sehpalarına götürdüğü o dönemleri inşallah bir daha yaşamayacaktır" dedi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Ali Şahin törende yaptığı konuşmada, 17 Eylül 1961 günü Adnan Menderes'in idam edildiğini hatırlatarak, "Adnan Menderes bugün idam edilmiştir. Kendisine ve bakan arkadaşlarına rahmetler diliyorum. Şimdi bugünün Türkiye'sinde, 2013'ün 17 Eylül'ün de tüm darbelere ve darbecilere lanet olsun. Türkiye bir daha millet iradesinin sonucunda oluşmuş olan parlamentonun fesh edildiği, milletin oylarıyla iktidara getirdiği yöneticilerinin alaşağı edilerek idam sehpalarına götürdüğü o dönemleri inşallah bir daha yaşamayacaktır. Ülkemiz de demokratik bilinç gelişmiştir. Ama geçmişten bu dersleri de almak ve geleceğe de tabi ki güvenle bakmak durumundayız" dedi.

Şahin, TOKİ'nin 10 yılda 602 bin konut ürettiğini belirterek, "2002 yılında göreve geldiğimizde 18 yıllık TOKİ döneminde sadece 43 bin konut üretilmişti. Son 10 yıl içerisinde 602 bin konut üretildi. 18 yılda 43 bin konut, 10 yılda 602 bin konut. Bu önemli bir farktır. Bu fark hizmet anlayışının olduğu kadar, siyasi istikrarın sonucu olarak ekonomik istikrarın sonucudur" diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, Ahmet Haluk Karabel, Vali İzzetin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Osman Kahveci daha sonra kura çekimini yaptılar.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER