Dünya
  • 9.12.2019 10:25

Tüm dünyaya duyurdular! 200 DAEŞ'li serbest bırakıldı

Terör örgütü YPG, Suriye'nin Kuzeyindeki Hol kenti kırsalında bulunan 200 DAEŞ'liyi sert bıraktı.

Suriye'nin Kuzeyindeki Hol kenti kırsalında yer alan Hol Kampı’nda bulunan 15 DAEŞ’li ve DAEŞ’lilerin ailelerinden oluşan 200 kişi serbest bırakıldı. DSG'nin elindeki diğer bölgelerde daha önce DAEŞ'liler ile aileleri serbest bırakılmıştı.

Terör örgütü YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin kontrolü altındaki Hol kampında bazı DAEŞ militanları ile aileleri dün serbest bırakıldılar.

Serbest bırakılanlar Rakka, Deyrez Zor ve Humuslu nüfusuna kayıtlı kişiler olurken, DAEŞ’liler ve ailelerinin “Suriyeli olup herhangi bir suç işledikleri ispat edilmeyen kişilerin serbest bırakılması” kararı çerçevesinde serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

DAEŞ’liler ve ailelerinin takibi ise gönderildiği bölgelerde yerel meclislerin sorumluluğu altında olacak. Söz konusu yerel meclisler, bu kişilerin bir daha radikal gruplara katılmayacakları ve kontrol altında olacaklarının garantisi vermesinin ardından serbest bırakıldı.

69 bine yakın suçlu var

Hol Kampı’nda 30.918’i Iraklı, 27.419’u Suriyeli ve 10.027 kişisi de farklı ülkelerden olmak üzere toplam 68.364 DAEŞ’li ve aileleri bulunuyor. Kamptakilerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Kampta Türkiye vatandaşları da bulunuyor.

Türkiye, YPG'yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2019 13:34

İLGİLİ HABERLER