Spor
  • 30.5.2006 15:32

TÜMER'İN ASKERLİK SORUNUNA FENER'DEN ŞOK AÇIKLAMA!..

İSTANBUL - Fenerbahçe, milli futbolcu futbolcu Tümer Metin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.


Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile milli futbolcu Tümer Metin, FBTV'de açıklamalarda bulundu. Tümer Metin'in kadrolarında görmek istediği bir futbolcu olduğunu belirten tecrübeli futbolcu Tümer Metin, "Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. Gerek kişiliği, gerekse futboluyla kadromuzda görmek istediğimiz bir futbolcuydu. Kendisi örnek bir futbolcu, kişiliğiyle bu camiaya yakışacak bir oyuncudur" diye konuştu.


Tümer Metin'in mevcut askerlik sorunuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Asbaşkan Ekşioğlu, "Tümer'in askerlik sorunu var. Şu an yürürlükteki yasa gereği, Tümer'in ancak bir sene daha oynama şansı var. Biz yasanın değişmesi taraftarıyız, ancak eğer askerlik sorunuyla ilgili yasa yürürlüğe girmezse, Tümer ile sezon sonunda yollarımızı ayıracağız. Eskiden 30'lu yaşlarda futbolcular jübilesini yapıp, ayrılıyorlardı. Şimdi Avrupa'da 40'lı yaşlara kadar örnekleri var. Bu konuda gerekli her türlü başvuruyu yapacağız" dedi.


Asbaşkan Ekşioğlu, transfer çalışmaları ile ilgili olarak ise "Fenerbahçe'nin akıllı transferleri edevam edecek. Camianın gurur duyacağı, ihtiyacımız olan bir futbolcuyu daha kadromuza kattık. İstediğimiz beğendiğimiz bir futbolcu aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Çok önceden yaptığımız ve bitme aşamasına gelen transferlerimizi de çok yakında duyuracağız" ifadelerini kullandı.


Sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Tümer Metin ise çok heyacanlı olduğunu söyleyerek, "100. yılda Fenerbahçe'nin hedeflerinin içinde olmak, en büyük amaçlarımdan bir tanesi. Fenerbahçe'nin camia olarak yapısını da çok iyi biliyorum. Sahadaki anlayışımla ve gerekli tecrübelerimle elimden gelen desteği yapacağım. Ümraniye'den Kadıköy'e gelirken kendi arabamı ilk defa hayecanlı kullandım. Giydiğim forma için çok mutluyum" dedi.


Askerlik sorunu ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Tümer Metin, "Bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları 6 aydır yapıyorum. Ben böyle bir garanti aldığımı söyleyemem. Bu yasa için gerekli girişimlerin yapılacağı ama garanti verilemeyeceğini başkanımız da söyledi. Bu yasanın düzenlenmesiyle ilgili bir anlayış bekliyorum. Bu sadece benim değil, bütün futbolcuların ihtiyacıdır" diye konuştu.


Çok heyecanlı olduğunu ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkmayı sabırsızla beklediğini söyleyen tecrübeli futbolcu Tümer, "Rakip olarak buraya defalarca geldim. Çıktığımda çok güzel bir atmosfer olduğunu görüyordum. Bir an önce stada çıkmak istiyorum. Çok kaliteli bir kadro var. Appiah'ı çok beğeniyorum. Hem agresifliği, hem de kazanma arzusu açısından çok iyi bir futbolcu. Ancak tek tek ayıramam tabi. Bu camia altında çok güzel günler yaşayacağımı düşünüyorum. Beşiktaş'ta 5 sene boyunca iyi mücadele ettim. Onlara da önümüzdeki sezon, başarılar diliyorum. Haklarını helal etsinler. Şimdi Fenerbahçe forması altında çok heyecanlı ve çok mutluyum. Ben de en büyük Fenerbahçeli'den daha büyük Fenerbehçeli gibi mücadele edeceğim" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER