Spor
  • 31.5.2006 01:52

TÜMER'İN GİDİŞİNE BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR DA ÖFKELENDİ

Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye transfer olan Tümer Metin, Siyah-Beyazlı camianın yanı sıra özellikle Başkan Yıldırım Demirören’i hayal kırıklığına uğrattı.

Süper Lig’in sona ermesiyle birlikte Tümer ile masaya oturan Başkan Demirören, Sergen ve Tayfur’un yerine kaptanlığı kendisine verdiklerini söyleyerek takımı yıldız futbolcuya emanet etmişti. Tümer, askerlik sorununun çözülmemesi halinde yurtdışında oynayacağını belirterek “Ben Türkiye’de Beşiktaş’tan başka bir takımın formasını giymem. Tatile ihtiyacım var. Benim için para önemli değil. Beşiktaşlı Tümer olarak kalmak istiyorum.” şeklinde cevap vermişti.

Tümer ile birlikte Demirören’le görüşen İbrahim Üzülmez de Tümer’in başkanla el sıkıştığını belirtti. İbrahim Üzülmez, başkanın kendilerine Sergen’in takımdan ayrıldığını, kaptanlık görevini bundan sonra Tümer ile birlikte götüreceklerini ifade etmişti. Ancak Tümer, Demirören’e söz vermesine rağmen 20 gün sonra F.Bahçe ile anlaştı.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ise Beşiktaş kaptanı olarak Fenerbahçe ile görüşmeye giden bir futbolcuyla işlerinin olmadığını söyledi. Aksu, Tümer’in tatile gitmeden önce kendileri ile bir görüşme yaptığını belirterek,“Tümer ‘Türkiye’de Beşiktaş’tan başka bir takımda oynamam.’ diyerek söz vermişti. Onun yeri doldurulur. Sözünde durmayan bir oyuncu ile Beşiktaş’ın işi olmaz.” diye konuştu.

Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar da Tümer’in yaptıklarının etik olmadığını ifade etti. Tümer’in birkaç gün önce kulübe gelip “Başka bir takıma transferim söz konusu olmaz.” dediğini hatırlatan Vardar, “Hâlbuki kaptan olarak mertçe gelip bunu bizimle konuşmalıydı.” şeklinde konuştu. Vardar, Tümer’in 3 yıl için 6 milyon Euro aldığını belirterek UEFA kriterlerinin geldiği bir ortamda 33 yaşındaki bir oyuncuya bu kadar para verilmesini şaşırtıcı bulduğunu söyledi. Vardar, yıldız futbolcunun Sarı-Lacivertli kulübe sorun olacağını kaydederek “Tümer’in gidişinin bu şekilde olmaması gerekirdi. Fenerbahçe sorun almıştır. Orada Alex diye bir futbolcu var.’’ dedi. Öte yandan Beşiktaş kulübü, Tümer Metin’in resmî internet sitesinden ismini çıkardı. Transfer çalışmalarına devam eden Siyah-Beyazlı kulüp Arjantinli futbolcu Delgado’dan haber bekliyor. Beşiktaş kaleci Ramazan Kurşunlu ve Ali Güneş’le de yeni sezon için yeniden anlaşmaya vardı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER