Medya
  • 4.4.2021 00:29

Tümgeneral Miraç Kandili'ni kutladı, Cumhuriyet Gazetesi kudurdu

Cumhuriyet Gazetesi, Miraç Kandilini kutladı diye kahraman komutana saldırdı

Cumhuriyet Gazetesi, 'Kandil kutladı' diyerek 15 Temmuz kahramanı Tümgeneral Davut Ala üzerinden yine Türk ordusunu yıpratıcı bir habere imza attı.

Dün Tuğamiral M.S. üzerinden TSK'yı karalamaya çalışan Cumhuriyet, bugün de "Kandil kutladı" diyerek 15 Temmuz kahramanı Tümgeneral Davut Ala'yı hedef gösterdi. Cumhuriyet'e destek ise emekli Tümamiral Türker Ertürk'ten geldi.

Orduya karşı başlatılan bu sistematik saldırılara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Dün namaz kılarken görüntüsü ortaya çıkan Tuğamiral M.S.nin sözleşmeli subay olduğunu ve AK Parti döneminde sözleşmeli subaylara general olma hakkı tanındığını iddia eden Cumhuriyet gazetesi, SuperHaber'in bu bilginin doğru olmadığını ortaya çıkarmasının ardından yeni bir 'habere' imza attı.

Gazete bugün de "Tümgeneral Davut Ala kandil kutladı" ifadesini kullanarak, TSK bünyesinde görev alan bir askerin dini hassasiyet taşımasını eleştirdi.

"OLMAMASI GEREKEN BİR UYGULAMA"

Yapıla haberde "Laik orduda olmaması gereken bir uygulamaya imza atan Ala…" nitelemesi yaparak Tümgeneral Ala’yı açıkça hedef gösterildi.

Ayrıca Ala’nın “Cümlemiz faniyiz; Lakin devlet-ü millet ve vatan bakidir” cümlesi de Cumhuriyet’in tepkisine neden oldu.

TSK'nın dili değişti - Cumhuriyet Gazetesi

KARALAMA ÇALIŞMASINA TÜRKER ERTÜRK DE DAHİL OLDU

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı olan ve çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmeyen Ala'yı karalama çalışmasına emekli Tümamiral Türker Ertürk de dahil oldu.

Ertürk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu doğru mu bilemiyorum. Çünkü karalamak için montaj da olabilir. Ama doğruysa yazıklar olsun!" ifadesini kullandı.

Resim

HAMURSUZU KUTLAMAKTA BEİS YOK

Resim

Öte yandan Miraç Kandili'ni kutlayan Ala'ya 'yazıklar olsun' sözleri ile tepki gösteren Ertürk'ün, Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutlamakta beis görmediği görüldü.

Bir takipçisi ise bu duruma "Kutlu olsun bayramları ama takipçilerinizin kandilini de kutlasaydiniz keşke." sözleri ile tepki gösterdi.

KAYNAK: SUPERHABER.TV

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 00:42

İLGİLİ HABERLER