Gündem
  • 29.11.2007 15:13

TUNCAY ÖZKAN'DAN ŞOK İTİRAFLAR!

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce birçok üniversite rektörünün kendisini konuşmacı olarak davet ettiğini ve salonların kapısını sonuna kadar açtığını söyleyen Kanaltürk Televizyonu'nun sabihi Tuncay Özkan, bugün rektörlerin kendisine kapıları tek tek kapatmaya başladığını söyledi.

9 Aralık'ta Ankara'da 'Hukukuma Adalete ve Hukukçuma Dokunma' mitingi yapılacağını; ancak bu mitinge otobüs kaldırmayacağını ifade eden Özkan, "Çünkü otobüs kaldıracak param kalmadı. Bitti, pamuk eller cebe" diye konuştu.

Kanaltürk Televizyonu sahibi Tuncay Özkan, İzmir'de Rotary Kulüpleri 2440. Bölge'nin düzenlediği 'Türkiye'nin Geleceği' konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Buradaki konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bazı üniversite rektörlerinin kendisini okullarında konuşmacı olarak davet ettiğini; ancak seçimlerden sonra bunun tersine döndüğünü söyleyen Özkan, "Dün Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce konuşmamız için bizi davet eden, salon açan rektörler, bugün öğretim üyelerinin yoğun ısrarına rağmen bizimle ilgili olarak 'aman gelmesinler, Cumhurbaşkanlığı'na, rektörlük seçimlerinde ismimiz gidecek' diyorlar. Bize üniversiteler salon açmamaya başladı" dedi.

PAMUK ELLER CEBE

Toplantılarına katıldığı Rotary üyelerine 9 Aralık'ta Ankara'da Hukukuma Hukukçuma ve Adalete Dokunma Mitingi'nin düzenleneceğini hatırlatan Özkan, çok sayıda kişinin kendisine bu mitinge otobüs kaldırıp kaldırmayacağını sorusunu yönelttiğini söyledi. "Otobüs kalkmıyor" diyen Özkan, ücretsiz otobüs kaldıracak parasının kalmadığını, pamuk ellerin cebe gitmesi gerektiğini kaydetti.

Rotary Kulüpleri'nin misafiri olarak katıldığı toplantıda seçimlerde yüzde 10-12 arasında manipülasyon yapıldığı inancına sahip olduğunu ve bu inanç doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gittiğini anlatan Kanaltürk televizyonu sahibi Özkan, YSK'nın kendisine, seçim sonuçlarının doğru olduğu yönünde cevap verdiğini belirtti. Referandumun iptali için de başvuruda bulunduğunu ifade eden Özkan, "YSK, orda da 'yetkisizim' diye cevap verdi. CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. İkisini de alıyorum, referandumun iptali için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürüyorum" diye konuştu.

Özkan, " Ben bu mücadeleye çıkmaya, faşizmin karşısında dikilmeye karar verdim. Bugün 520. konferansım, 13 meydan mitingi yaptım" şeklinde konuştu.

Konuşma sonunda İzmir'deki bütün Rotary Kulüpleri Özkan'a tek tek flamalarını hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cihan

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER