Gündem
  • 29.9.2008 12:38

TUNCAY ÖZKAN'IN HÜCRE EVLERİ

Tuncay Özkan’ın kurduğu hücre evlerinde ‘darbe için kaos yaratacak eylemler’ planladığı iddia edildi. Yapılacak eylem planı gizli depodan çıktı

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘bilerek örgüte yardım etmek’ suçlarından tutuklanan Tuncay Özkan’ın hücreevleri kurduğu ortaya çıktı. Bu hücre evlerinde toplantılar düzenleyen Özkan’ın ‘’Ülkede kaos çıkarıp darbeye zemin’’ hazırlama çalışması içinde olduğu iddia edildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul polisi, Tuncay Özkan’ın hücre yapılanmasına gittiğini farklı yerlerde yaptığı toplantılarda yeni bir oluşum içerisine girdiğini belirledi. Tuncay Özkan’ın evinde ve çeşitli yerlerdeki ‘gizli’ depolarında yapılan aramalarda ‘Yapılacak Eylem Planı’’ adı altında bir belge ele geçti. Özkan’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı plan için başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde taban toplamaya çalıştığı belirlendi.

ÜLKEDE KAOS PLANI

Memleket Sevdalıları Derneği ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu aracılığıyla yurt genelinde mitingler düzenleyen Özkan’ın hazırladığı ‘Yapılacak Eylem Planı’ başlıklı belgede asıl amacın da ayrıntılarıyla yer aldığı öğrenildi. Belgede yer alan ifadelere göre Tuncay Özkan’ın, Ergenekon terör örgütünün asıl hedefi olan ‘Ülkede kaos yaratmak’’ planını devreye sokmak için harekete geçtiği tespit edildi.

SUİKAST BELGELERİ VAR

Özkan'ın ‘gizli’ deposunda Ergenekon zanlılarının evlerinde ve iş yerlerinde ele geçen birçok suikastin belgelerinin de bulunduğu saptandı. Tuncay Özkan deposunda ele geçen ‘kaos’ belgeleriyle ilgili ilginç bir savunma yaptı. Özkan ‘’Ben gazeteciyim. Gazete ve televizyonlarda üst düzey yöneticilik yaptım. Bu belgelerin bende olması normal’’ dedi.

GÖZALTINDA HIZLI ÇÖKÜŞ
Ergenekon kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan Tuncay Özkan’ın gözaltında kaldığı kısa sürede fiziksel olarak çökmesi herkesin dikkatini çekmişti.

Star
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER