Spor
  • 12.8.2009 03:24

TUNCAY'A KÖLN KANCASI...

İkinci lige düşen Middlesbrough’dan ayrılmaya kararlı olan Tuncay Şanlı öncelikli olarak İngiltere Premiere Ligi’nde oynamak istiyor.


FENERBAHÇE’nin iki ay önce geri getirmek için çaba harcadığı Tuncay Şanlı’ya bir teklif de Almanya’dan geldi. İngiltere’nin Midlesbrough takımında forma giyen milli futbolcu için eski takım arkadaşı Ümit Özat devreye girdi. Köln’de yardımcı antrenörlüğe başlayan Ümit Özat’ın tavsiyesi ile harakete geçen Alman kulübü, yıldız futbolcuyu renklerine bağlamak için kesenin ağzını açtı. Küme düşen Middlesbrough’da kalmak istemeyen Tuncay Şanlı ile Aston Villa da ilgileniyor.
Dil öğreniyorum
Askerliğini de göz önünde bulundurarak yurt dışında futbol yaşamını sürdürmeye kararlı olan Tuncay, daha önce Fenerbahçe Yönetimi’nin çağrısına teşekkür ederek reddettmişti. Son günlerde sarı lacivertli kulübün Tuncay Şanlı için herhangi bir girişimde bulunmadığı biliniyor. Öncelikli olarak İngiltere’de kalmak istediğini dile getiren Tuncay, yakın arkadaşı Ümit Özat ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Lisan öğrenebilmem için İngiltere daha uygun. Öncelikli olarak burada kalmak istiyorum” dedi.
Kiralık modeli
Köln’ün yıllık 2.5 milyon Euro teklif ettiği Tuncay Şanlı için kulübü 7.8 milyon pound bonservis bedeli istiyor. Kulüpler arasındaki görüşmeler devam ediyor. Alman kulübü ayrıca Tuncay’ı opsiyonlu olarak bir yıllığına kiralık modeli ile oynatmayı da planlıyor. Takımının ilk lig maçında forma giymeyen Tuncay Şanlı bir kaç gün içinde kararını verecek. Aston Villa’nın da bonservis pazarlığı içinde olduğu ve Middlesbrough’a 5.5 milyon pound teklif ettiği ileri sürüldü.
(HÜRRİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER