Gündem
  • 29.9.2013 15:35

Tuncel Kurtiz, 'Taksim' sloganıyla uğurlandı

İSTANBUL'daki evinde fenalaşıp yaşamını yitiren Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi Tuncel Kurtiz'in cenazesi, vasiyetini doğrultusunda Balıkesir'in Edremit İlçesi'nin Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü'nde toprağa verildi. Kurtiz'in sevenleri ve birçok sanatçı köye akın etti. Cenazeye yaklaşık 10 bin kişi katılırken, bazı gruplar zaman zaman 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Her yer Tuncel, her yer Kurtiz' sloganları attı, alkış tuttu.

İstanbul'daki Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde dün düzenlenen törenin ardından, tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in cenazesi, vasiyet ettiği, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü'nde toprağa verilmek üzere Edremit Devlet Hastanesi'ne morguna getirildi. Duayen sanatçı Kurtiz'in defnedilmesi için Çamlıbel Köyü mezarlığında, vasiyetinde ifade ettiği gibi, denizi gören ve yol kenarında kabir hazırlandı. Ünlü sanatçının çok sayıda seveni erken saatlerde mezarlığa gelip dua okudu.

BEETHOVEN DİNLETİLDİ

Tuncel Kurtiz'in kayınbiraderi Erhan Şeker, sanatçı dostları Tarık Akan, Menderes Samancılar, Atilla Saral ile bazı yakınları, bugün saat 12.00'de, cenazeyi hastane morgundan alıp Çamlıbel Köyü'ndeki evine getirdi. Kurtiz'i son yolculuğuna uğurlamak üzere sevenleri ve çok sayıda sanatçı da köye akın etti. Köyün girişinde araç kuyrukları oluştu.

Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi olan ve onlarca filmde bir çok karaktere hayat veren Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz ve kayınbiraderi Erhan Şeker ile işlettiği 'Zeytinbağı' adlı butik otelin önüne gelen hayranları zaman zaman gözyaşı döktü. Sanatçının bir hayranı aracından Beethoven'a ait eserler dinletti. Daha sonra sevenleri, Beethoven'a ait eserlerin bulunduğu CD'yi Kurtiz'in evindeki müzik çalara koydu.

TAKSİM SLOGANLARI TATILDI

Usta sanatçıyı uğurlamak için İstanbul'dan ve bölgedeki ilçe ve köylerden yaklaşık 10 bin kişi köye geldi. Törene, Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Köksal, Berrak Tüzünataç, Okan Yalabık, Güven Kıraç, Cansu Dere, Kıvanç Tatlıtuğ, Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Sarp Akkaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri de katıldı. Kurtiz'in evinde okunan duaların ardından, tabut omuzlarda, köy mezarlığına getirildi.

Ünlü sanatçının cenazesinin mezarlığa getirildiği sırada birçok kişi, 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Her yer Tuncel, her yer Kurtiz' sloganları attı, alkış tuttu. Gözyaşlarının sel olduğu mezarlıkta, adeta adım atacak yer kalmadı. Aşırı yoğunluk nedeniyle, Tuncel Kurtiz'in ailesi kabre ulaşmakta güçlük çekti. Daha sonra cenaze namazının kılınması için tabut, yola çıkartıldı. Cenaze namazının ardından Kurtiz'in cenazesi, köy mezarlığında deniz gören yerde hazırlanan mezarda toprağa verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER