Asayiş
  • 29.12.2016 16:08

Tunceli DHKP-C örgütünden tamamen temizlendi

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Tunceli'de yapılan operasyonda 2 DHKP-C'li öldürüldü. Böylece Tunceli'de bulunan 16 kişilik grup etkisiz hale getirilmiş oldu.

TSK'dan açıklama yapıldı. 2 DHKP-C'linin öldürüldüğü ve örgüte ait silah ve mühimmat ile yaşam malzemelerinin ele geçirildiği duyurulan açıklamada, örgütün Tunceli kırsalında bulunan 16 üyesinin tamamının, Nisan ayından bu yana yürütülen operasyonda öldürüldükleri duyuruldu.

Tunceli'de güvenlik güçlerinin Nisan ayından bu yana yaptığı operasyonlarla, DHKP-C'nin bu bölgedeki 16 kişilik grubunun tamamının öldürüldüğü açıklandı.
TSK'dan yapılan açıklamada Hozat'ta dün gerçekleştirilen operasyonda 1 uzman çavuşun şehit olduğu hatırlatıldı. Operasyonda 2 DHKP-C'linin öldürüldüğünü duyuran TSK, bu iki teröristin örgütün Tunceli kırsalındaki son üyeleri olduğunu açıkladı.
6 Nisan 2016'dan bu yana düzenlenen operasyonların sıralandığı açıklamada, DHKP-C'nin Tunceli bölgesindeki 16 kişilik grubunda bulunanların tamamının öldürüldüğü söylendi.
Operasyonda pek çok yaşam malzemesi ile birlikte 3 Kalaşnikof Piyade Tüfeği ve çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği açıklandı.

Tunceli kırsalında operasyon: Tamamen temizlendi....

İlker Turak
 

Güncellenme Tarihi : 29.12.2016 17:14

İLGİLİ HABERLER