Asayiş
  • 3.12.2016 13:13

Tunceli'de 8 Erciş'te 3 terörist öldürüldü

TSK, Tunceli'de yürütülen 'Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-26 Operasyonu'nda 8 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli'de 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından icra edilen operasyon kapsamında 5 erkek cesedin arama tarama faaliyetlerinde, 3 erkek cesedin ise çatışma esnasında olmak üzere 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, 24 Kasım 2016 tarihinde Tunceli Aliboğazı deresinde keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından ısı kaynaklarının tespit edilmesine müteakip, terörist unsurlara yönelik başlatılan hava destekli operasyon sonrası, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında icra edilen Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-26 Operasyonu kapsamında, 5 erkek cesedin yapılan arama tarama faaliyetinde, 3 erkek cesedin ise çatışma esnasında olmak üzere, 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

14 adet sığınak ile mağara içlerinde silah, mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesinin bulunduğu operasyonda, ele geçirilen silah, mühimmat ve malzeme listesi şekilde:

"11 adet el yapımı patlayıcı, 200 kg. Amonyum Nitrat, 3 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 6 adet dolu Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 adet HK-33 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet dolu LAW Silahı, 2 adet tabanca, 4 adet el bombası, 2 adet termal silah dürbünü, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, çok sayıda ve miktarda yaşam malzemesi."

PKK'nın Erciş sorumlusu öldürüldü

Van'ın Erciş İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, terör örgütünün sözde Erciş İlçe sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 terörist öldürüldü.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat saat 11.30'da Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'nca, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Düvenci Mahallesi'nde ev arası yapıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Ev araması sırasında bir grup bölücü terör örgütü mensubunun kaçmaya çalıştığı fark edilmiş ve şahıslara teslim ol çağrısı yapılmıştır. Yapılan çağrılara ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada sözde Aladağlar ve Erciş sorumlusunun da aralarında bulunduğu 3 terörist, 1 M16 uzun namlulu silah, 2 Kalaşnikof uzun namlulu silah, 2 tabanca, 1 el telsizi, 6 el bombası, patlayıcı düzenekleri ve bol miktarda mühimmatla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada ölü ele geçirilen sözde bölge sorumlusunun, 2015 yılında Erciş ilçemizde 1 köy korucumuzun şehit edilmesi, 2016 yılında ise Erciş ilçe merkezinde 1 muhtarımızın şehit edilmesi, Erciş Pay jandarma karakolumuza yönelik bombalı araç saldırısı sonucu 1 asker ve 1 köy korucumuzun şehit edilmesi ile benzeri çok sayıda eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu değerlendirilmektedir."

Güncellenme Tarihi : 3.12.2016 13:18

İLGİLİ HABERLER