Asayiş
  • 15.7.2019 15:53

Tunceli'de hain saldırı! 2 çocuk öldü

Ovacık'ta EYP patladı: İki çocuk hayatını kaybetti

Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından araziye döşenen EYP'nin patlaması sonucu 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 4 yaşındaki kardeşi ise yaralandı. Olayın ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan 4 yaşındaki Nutedalla Güloğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay İlçeye bağlı Bilgeç Köyü kırsalındaki bir yaylada meydana geldi.

Yaylada gezintiye çıkan kardeşler 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Bahar Güloğlu'nun bastığı terör örgütü PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği El Yapımı Patlayıcı patladı.

EYP'nin patlaması sonucu çocuklardan Ayaz olay yerinde hayatını kaybetti, 4 yaşındaki Nutedalla ise ağır yaralandı.

Yaralı çocuk için bölgeye helikopter, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen Nutelda Güloğlu kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

PKK'nın bombası 2 çocuğu öldürdü

8 YAŞINDAKİ AYAZ HAYATINI KAYBETTİ

Patlama sonucu çocuklardan Ayaz olay yerinde hayatını kaybetti, 4 yaşındaki Nupelda ise ağır yaralandı. Yaralı çocuk için bölgeye helikopter, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

 

PKK'nın bombası 2 çocuğu öldürdü

 

ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

Bölgeye sevk edilen jandarmaya ait helikopterle yaralı çocuk ve ailesi, olay yerinden alınarak Elazığ'a getirildi. Helikopterden alınan yaralı çocuk, ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

 

PKK'nın bombası 2 çocuğu öldürdü

DİĞER KARDEŞ DE HAYATINI KAYBETTİ

Çocuğun ailesi ise hastane önünde fenalık geçirirken, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen minik Nupelda da kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

PKK'nın bombası 2 çocuğu öldürdü

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, bölücü terör örgütü mensuplarının araziye döşediği EYP’nin infilak etmesi sonucu ölen 2 çocukla ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "Ovacık-Bilgeç köyü Çakılyayla mezrasında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcıya basan çocuklarımızdan 8 yaşındaki erkek çocuğumuz Ayaz Güloğlu olay yerinde vefat etmiş, 4 yaşındaki kız çocuğumuz Nupelda Güloğlu ise ağır yaralanmıştır. Ağır yaralı kız evladımız jandarmamıza ait helikopter ile olay yerinden alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Ayaz Güloğlu ve Nupelda Güloğlu evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve milletimize sabırlar dileriz." denildi.

Güncellenme Tarihi : 16.7.2019 01:34

İLGİLİ HABERLER