TUNUS'UN ESKİ DEVLET BAŞKANI İŞKENCEDEN SUÇLU BULUNDU

1 dk okuma
TUNUS'UN ESKİ DEVLET BAŞKANI İŞKENCEDEN SUÇLU BULUNDU

Hızlı Özet

Tunus askeri mahkemesi kararını verdi.

Tunus askeri mahkemesi, devrik Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali ve bazı eski üst düzey yetkiliyi işkenceden suçlu buldu.



Bin Ali'nin yetkililerinin Tunus'ta devrimin yapıldığı Ocak ayından bu yana görülen ilk davasında eski İçişleri Bakanı Abdullah Kalel ve güvenlikten sorumlu bakan yardımcısı Muhammed Ali Ganzui 4'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Tunus'ta 1991 yılında darbe girişiminde bulunmakla suçlanan 17 subaya işkence davasında Bin Ali'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gıyabında yargılanırken, 9 kişi işkenceden suçlu bulundu. Bin Ali'nin de işkence davasında 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.



Ülkedeki yönetim karşıtı protestolar nedeniyle ülkesinden Suudi Arabistan'a kaçan Bin Ali ve eşi daha önce görülen bir davada yolsuzluk suçundan gıyabında onlarca yıla mahkum olmuştu.


AA

Bu haber 1679 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12684 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10391 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini12982 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12914 Görüntüleme