Gündem
  • 28.4.2007 16:17

TÜRBANLI ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ GENELKURMAY'A TEPKİLİ

SONER KARABAŞ
DENİZLİ  - Denizli Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, türbanlı öğrencilerin ilahi okuması ve tiyatro oyununu sergilemesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarına tepki gösterdi.


Denizli'nin merkeze bağlı Bereketli Beldesi'nde Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ilahi okumuş ve hazırladıkları tiyatro oyununu sergilemişti.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün gece yapılan açıklamayı öğrenen öğrencilerin aileleri açıklamaya tepki gösterdiler.

 Öğrenci velisi Soner Dokuz, çocukların dini bir etkinlik oludğu için başlarını örterek çıktıklarını söyleyerek, "Çocuklarımızın yapılan etkinlikte bulunmasından rahatsız değiliz. Bu dini bir etkinliktir. Çocuklarımız orada başlarını kapatmalarını gerek duyulduğu için o kıyafetle çıkmışlardır. 23 Nisan'da öğrenciler folklor kıyafeti giyiyor, şalvar giyiyor, kapalı giyiniyor, bu etkinlikte de öyle giyinmeleri gerekti ve öyle giyindiler. Bizim çocuklarımız burada başları açık dolaşır. Dini bir etkinlik olduğu için, o şekilde rol gereği giyindiler. Nasıl bir futbolcu, basketbolcu kıyafetini giyiyorsa buda böyle birşeydir. Bu şekilde abartımsanısı anlayamadık. Bizde bu millet için uğraşıyoruz biz de askerlik yaptık" dedi.


Bir başka örenci velisi olan Şenol Şen ise Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarını yersiz bulduğunu söyleyerek, "Bizim bigimiz dahilinde çocuklarımız sahneye çıktı. Bizim irticayla falan işimiz olamaz. Bu bir etkinliktir. Herhangi bir art niyet kesinlikle olamaz. Biz Cumhuriyetimizi ve rejimimizi layıkıyla sonsuza kadar savunan insanlarız. Çocuklarımız, oyun gereği giymiştir. Genelkurmayın açıklamasını yersiz buluyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER