Spor
  • 25.11.2016 11:59

Turgay Demirel'in makam aracı ve odası geri alınıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ekim ayında gerçekleşen olağan genel kurulu ile göreve gelen Hidayet Türkoğlu yönetimi startını sert aldı. TBF yönetim kurulunun daha görev sürelerinin bir ayı dolmayan, daha önceden yapılan bazı sözleşmelerin feshi ve revize edilmesiyle yıllık 3 milyon tl'ye yakın bir tasarruf gerçekleştirdiği bildirildi.

Türkoğlu başkanlığında toplanan TBF yönetim kurulu bu kapsamda yaptığı sontoplantıda FİBA Avrupa Başkanı ve TBF onursal başkanı Turgay Demirel'le ilgili flaş bir karara imza attı. TBF yönetimi, basketbol federasyonu tarafından Turgay Demirel'e tahsis edilen makam aracının, odasının ve kredi kartlarının geri alınmasına karar verdi.

Demirel'in 2014 yılında FİBA başkanı olup TBF başkanlığını Harun Erdanay'a devretmesine rağmen bir çok harcamasının federasyon tarafından karşılanmasına Türkoğlu yönetiminden veto geldi. Yönetim kurulu Demirel'le ilgili aldığı bu kararı kendisine ileterek odasını boşaltmasını, makam aracını ve federasyona ait kredi kartını geri vermesini kendisine bildirdi.

Bu arada yaklaşık bir ay süren denetlemede ortaya çıkan bazı şaşırtıcı sözleşmelerle ilgili federasyonun yasal işlem başlatacağı öğrenildi. TBF'de yaklaşık 23 yıl başkanlık görevi yapan Turgay Demirel'le ilgili flaş bir karara imza atan Hidayet Türkoğlubaşkanlığındaki federasyon yönetim kurulu bazı kurul başkanı ve profesyonellerin sözleşmelerini de uçuk bularak revize etmesi dikkat çekti. (Sporx)

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER