Gündem
  • 18.7.2009 00:09

"TURGUT ÖZAL'I ERGENEKON MU ÖLDÜRDÜ?"

MALATYA İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal adına müze açılacak

Merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ile birlikte müzenin yapılacağı salonda incelemelerde bulundu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Semra Özal, Turgut Özal'ın ölümüyle Ergenekon arasında bir ilişkinin olmadığını söyledi.

Müze yeri için incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Semra Özal, “Rahmetliye ait her şeyi bu müzeye vereceğim. Müzenin açılacağını duyunca çok mutlu ve memnun oldum. Ona ait özel olan her şeyi vereceğim. Müze benim için çok güzel bir haber oldu. Ben İstanbul’da uğraşıyordum, müze için uygun yer arıyordum. Ankara’da düşünülüyor ama daha o da kesinleşmedi. Ama buradaki müze onun için çok önemli ve çok manidar olacak. Çok yerini bulacaktır. Ben ona ait verebileceğim her şeyi vereceğim. Yapabileceğim ne varsa biz hazırız” dedi.

Rahmetli eşinin hayal ettiği bu eserin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Semra Özal “Hayali, bu tıp merkezinin kurulmasıydı, onu da gerçekleştirdi. Onun hedefi bu merkezin bütün Ortadoğu’ya hitap etmesiydi” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ise ileriki yıllarda Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde hatırı sayılır ve hasta kabul eden bir merkez olacağını söyledi.

Bir gazetecinin Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiası ile ile Ergenekon arasında bir bağın olup olmadığı sorması üzerine ise Semra Özal, “Ergenekonla falan hiç alakası yok. Herkes bir şeyler iddia edebilir. Hayır, yok öyle bir şey” cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER