Ekonomi
  • 28.8.2018 12:20

Türk Bayrağı

Bayraklar, milli ve manevi duyguların sembolüdür. Bir milletin aynı toprak parçası üzerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamasını simgeleyen bayrak, ulusların en önemli simgesidir. Ay yıldızlı Türk bayrağı, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkes için kutsaldır ve neredeyse bütün evlerde bulunmaktadır.

Kırımızı zemin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşan Türk bayrağı; üzüntü, sevinç gibi toplumun bütününü etkileyen olaylarda her zaman ön plana çıkmaktadır. Örneğin; dünya kupasında milli takımımız kazandığında sevinçten her yer bayraklarla donatılırken, şehit haberi aldığımızda bu üzüntülü durum sonrasında da milli bayrağımız evlere asılır. Dış mekânlarda bayrak direği üzerine yerleştirilen Türk bayrağı, farklı boyutlarda üretilmektedir.

Türk Bayrağı İle Mükemmel Estetik Görünüm

Dış mekânlarda kullanılan bayraklar, bayrak direği üzerine iple asılmaktadır. Bayrağı göndere çekmek terimi de buradan gelmiştir. Bayrak, iple yavaş yavaş bayrak direğinin en tepesine kadar çekilir. Mükemmel bir estetik görüntünün oluşmasını sağlayan bayrak direği üzerindeki Türk bayrağı, resmi ve özel birçok alanda kullanılmaktadır. Okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi açık alanlarda bayrak direkleri bulunmaktadır. Bu bayrak direklerinin en uzun olanında Türk bayrağı bulunur. Diğer bayrak direklerinde ise kurumların simgeleri yer almaktadır. Örneği; bir özel şirketinin giriş kapısında iki tane bayrak direği bulunabilir. Bu bayrak direklerinden uzun olanın Türk bayrağı, daha kısa olanında ise şirketin sembolünün bulunduğu bayrak yer alır. Türk bayrağı satın alınırken dış etkenlere karşı koyabilen ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Uluslararası Organizasyonlar İçin Dünya Bayrakları

Türk bayrağının yanı sıra dünya bayrakları da ülkemizde üretilmektedir. Bütün uluslar için bayrakları önemlidir. Bu nedenle ülkemizi ziyaret eden turistler, dünya bayraklarına talep göstermektedir. Bütün bunların yanı sıra uluslararası organizasyonlarda dünya bayrakları yer almaktadır. Örneği; Dünya Ekonomik Forumu düzenlendiğinden gelen bütün ülkelerin bayrakları yer alır.

Dünya bayrakları, uluslararası spor organizasyonlarında oldukça çok kullanılmaktadır. Özellikle ülkemiz spor konusunda oldukça gelişmiş ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Futbol, basketbol veya diğer spor karşılaşmalarını izlemek için gelen yabancılar kendi ülkelerinin bayraklarını satın almaktadır. Yabancı ülkelerin büyükelçiliklerinde ise kendi bayrakları yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2018 12:21

İLGİLİ HABERLER