Asayiş
  • 29.10.2005 17:23

TÜRK BAYRAĞINI YERE ATIP ÇİĞNEYEN HAİNİ LİNÇTEN POLİS KURTARDI

RIZA YANIK - CEM GEÇİM
ANTALYA (İHA) - Alanya'da Cumhuriyet'in 82. kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında bir kişi araçtan yere düşen Türk bayrağını ayağı ile ezince esnaf tarafından kıskıvrak yakalanarak polise haber verildi. Polisin gelmesine yakın esnafın elinden kurtulan kişi, kaçarak bir taksiye bindi ve kapıyı üzerine kilitledi. Olay yerine gelen polis bayrağa saldırıda bulunan kişiyi resmi polis aracına alırken, vatandaş linç girişiminde bulundu. Polis kızgın yurttaşları durdurmakta güçlük çekti. Vatandaş bu kez bayrağa saldıran kişiyi korudukları için polisle ağız münakaşası yaptı.
Öğle saatlerinde kortej geçişi sırasında yol kenarında bulunan bir kişi, kortejdeki bir araçtan yere düşen Türk bayrağını ayakları ile ezdi. Bunu gören esnaf, duruma müdahale ederek bu kişiyi yakaladı ve olayı polise haber verdi.
Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte bayrağa saldıran kişi kaçtı ve bir taksiye sığındı. Kendisini taksiye kilitleyen bu kişiyi polis olay mahalline gelerek vatandaşlardan kurtardı. Taksi içinde Kürtçe slogan atan şahıs, bir süre sonra polis kordonu altında taksiden çıkartılarak resmi polis aracına bindirilmek istendi. Polisler arasında bir kez daha Kürtçe slogan atılması üzerine kızgın vatandaşlar bir kez daha linç girişiminde bulunmak istedi. Polis bu kişiyi güçbela araca bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER