Asayiş
  • 24.9.2020 12:04

Türk diplomatı şehit eden hainlerin idamı onaylandı

Erbil’de MİT mensubunu şehit eden iki kişinin idam kararı onaylandı

Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Erbil 2. Ceza Mahkemesi’nin Türk diplomat Osman Köse ve iki Kürdistan Bölgesi vatandaşını öldüren iki kişi hakkında verdiği idam kararını onayladı.

Erbil 2. Ceza Mahkemesi, 11 Şubat 2020’de görülen duruşmada Türk diplomat Osman Köse ve iki Kürdistan Bölgesi vatandaşını öldüren kişi ve işbirlikçilerine faklı cezalar vermişti. Saldırıyla ilgili, 2 kişi idam cezası, 1 kişi bir yıl hapis cezası, 3 kişi de 2’şer yıl hapis cezası almıştı.

Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi, olayın üzerinden 14 ay geçmesinin üzerinden dosya ile ilgili son kararını verdi.

Rûdaw’a konuşan olayın şüphelilerinden Sıtkı Kerim Han’ın avukatı Faxir Simko Reşid, “Güvenlik güçleri Hokkabaz restorantında meydana gelen saldırı ile ilgili aralarında baş fail Mazlum (Dağ) Muhammed Zeki ve Abdurrahman Şahin olmak üzere 7 kişiyi gözaltına almıştı. Mazlum Muhammed Zeki ve Abdurrahman Şahin’in aldıkları idam cezası Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı” dedi.

Temyiz Mahkemesi’nin dosya ile ilgili son kararını verdiğini belirten Faxir Simko Reşid, “Temyiz Mahkemesi 15 Eylül 2020’de İsmail Halil Muhammed ve Receb Baki Abdulkerim’e ikişer yıl hapis cezasına, Sıdkı Kerim Han ve Eyup İbrahim Mela da aldıkları birer yıl cezayı yattıkları için serbest bırakmaya karar verdi” ifadelerini kullandı.

17 Temmuz 2019’da başkent Erbil’de gerçekleştirilen saldırıda Türk diplomat Osman Köse ve Osman Muhammed Al şehit edilmiş ile Beşdar Ramazan Salih adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşları öldürülmüştü.

Erbil'deki saldırının faili HDP'li milletvekilinin ağabeyi çıktı!

Erbil'de diplomatımızı şehit eden Mazlum Dağ'ın HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) emniyet teşkilatı Erbil'deki hain saldırıda diplomatımız Osman Köse'yi şehit eden teröristin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu Mazlum Dağ olduğunu duyurmuştu. Mazlum Dağ’ın HDP Diyarbakır Milletvekili DersimDağ’ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2020 12:25

İLGİLİ HABERLER