Gündem
  • 11.5.2013 16:31

Türk gençler Suriyelilere saldırdı

Bir evin yıkıldığı, Reyhanlı Belediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.
 

Bu arada çevre il ve ilçelerden Reyhanlı’ya güvenlik gücü takviyesi yapılırken, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Yaralılardan durumları ağır olanların başka illerdeki hastanelere sevk edilebileceği belirtildi.

SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

SURİYE KAMPLARINA KORUMA

Suriyelilerin barındığı Hatay'ın değişik bölgelerindeki kamplar çevresinde olası saldırılara ve çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. Poliste izinler kaldırılırken, panik ve Suriyeliler ile vatandaşlar arasında çıkabilecek olası gerginliklere karşı da çevre illerden güvenlik ekipleri sevk edildi.
Reyhanlı'da bir süre önce sığınmacı Suriyeliler ile vatandaşları karşı karşıya getirebilecek bazı söylentilerin yayılması nedeniyle, patlamanın ardından da provokatif olaylar meydana gelebileceği, patlamanın oluş şeklinin de gerçeğe aykırı şekilde senaryolarla yayılabileceği dikkate alınarak, bir de kriz masası oluşturuldu.
Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da patlamalarla ilgili açıklamasında bu konuya dikkat çekti, "Bir provokasyon olabilir" dedi.
 

YENİ PATLAMA PANİĞİ

Yerel güvenlik yetkililerinin anlatımına göre, ilçede yeni bombalı saldırıların olacağı söylentisi halkta paniğe neden oldu. Çoğu kişi araçlarına binerek aileleriyle birlikte çevre ilçe ve illerdeki akrabalarına gitmek için hareket etmeye başladı. Patlama sırasında Antakya'da bulunan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, haberi alır almaz ilçeye hareket etti. Şanverdi, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Postane binası ile belediye binası önünde iki ayrı patlama meydana geldi" bilgisini verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER