Gündem
  • 18.3.2019 11:33

Türk heyeti cami saldırısında yaralananları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki meydana gelen terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yeni Zelanda’ya ziyareti devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Christchurch'te camilere yönelik düzenlenen saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Terör saldırısında yaralan üç Türk vatandaşını ziyaret eden Oktay ve Çavuşoğlu, kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve acil şifalar diledi. Oktay ve Çavuşoğlu daha sonra saldırıda yaralanan diğer Müslümanları ziyaret etti.

Türk heyeti Yeni Zelanda'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik terör saldırısında 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı Christchurch kentine geldi.

Yeni Zelanda Genel Valisi ile bir araya gelindi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katliamın gerçekleştiği Christhurch’te Belediye Başkanı Lianne Dalziel ile bir araya geldi. Ardından Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy ile bir araya gelen Oktay ve Çavuşoğlu, Bridge of Remembrance Memorial Anıtı’nı ziyaret ederek Çanakkale şehitlerini andı.

Yeni Zelanda yasta

Yeni Zelanda'da 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısı tüm dünyada şoke etkisi yarattı. Cani terörist polis tarafından etkisiz hale getirildi. Bölgede yaşayan on binlerce kişi saldırının gerçekleştiği yere giderek birbirinden çarpıcı mesajlar bırakıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yeni Zelanda’ya ziyareti devam ediyor. Oktay ve Çavuşoğlu, terör saldırısının gerçekleştiği Christhurch’te Belediye Başkanı Lianne Dalziel ile bir araya geldi. Görüşme ve taziyenin ardından Oktay, Çavuşoğlu ve Dalziel birlikte öğle yemeği yedi. Oktay ve Çavuşoğlu, Belediye Başkanıyla görüşmenin ardından, YeniZelanda Genel Valisi (Devlet Başkanı) Patsy Reddy ile bir araya geldi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2019 11:35

İLGİLİ HABERLER