Gündem
  • 8.9.2013 13:06

Türk iş jeti Moskova'da gövde üzerine indi

Dün gece meydana gelen olayda, TC-EJA tescilli uçaktaki 7 yolcu ve 4 mürettebat kazayı yara almadan atlattı.

İstanbul merkezli Europejet şirketine ait CJR- 850 tipi uçak Napoli'den kalktı ve Moskova Vnukovo Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. Pilotlar iniş takımlarını açtı. Ancak burundaki iniş takımları açılırken gövde altındaki iki ana iniş takımı ise teknik bir sorun nedeniyle açılmadı.

MNG Havayolları'nın işletmesi altında bulunan uçağı pilotlar hemen belli irtifaya çıkarttı ve iniş takımlarının açılması için acil durum kuralları uygulanmaya başlandı. Ancak tüm çabalara rağmen ana iniş takımları açılmadı. Teknik sorunu hava trafik kontrol merkezine bildiren Europejet pilotları, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin gerekli önlemleri almasının ardından Vnukovo Havalimanı 01 pistine yaklaşarak inişi gövde üzerine gerçekleştirdi.

Pilotlar uçağı pist içinde tutmayı başarırken iş jetinin durmasının hemen ardından itfaiye ve kurtarma ekipleri müdahale etti. 7 yolcu ile 2'si pilot olan toplam 4 mürettebat kurtarma ekiplerinin yardımı ile yara almadan uçağı terk etti.

Olayın ardından havalimanı pisti 4 saatliğine kapatıldı. Uçağın kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından havalimanı pisti tekrar uçak trafiğine açıldı. Olayla ilgili olarak Rusya Ulaştırma Bakanlığı kaza araştırma ekipleri soruşturma başlattı.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER