Medya
  • 26.10.2008 00:40

TÜRK MEDYASINDA EKONOMİK KRİZ DEPREMİ!..

Medyada son dönemin en büyük toplu işten çıkarmalarından biri Akşam gazetesinde yaşanıyor.
Medyatava'nın haberine göre; küresel mali krizi nedeniyle şirket yöneticileri, sadece Akşam'dan 200'den fazla çalışanın işine son verdi. Gazetenin bölge temsilcilikleri ve yurt haberler servisi lağvedildi. Akşam'ın içinde bulunduğu Türkmedya grubunda (Tercüman, Güneş ve dergiler) çıkarılanların sayısı 350'nin üzerinde. Operasyon SkyTürk'e kadar uzandı. Oradan da 20 kişi çıkarılacak.
Show TV'de de, katılımcıların aldığı yüksek ücretler sebebiyle "6 Pas" programı yayından kaldırılıyor. Melih Gümüşbıçak'ın sunduğu, Ahmet Çakar, Gürcan Bilgiç, Bülent Tulun ve Serdar Bali'nin yorumları ile renk kattığı "6 Pas", bu pazar son kez ekrana gelecek.
ÇAYCI HERKESTEN UYANIK ÇIKTI
Zor günler yaşayan Akşam gazetesinde, tirajikomik olaylar zinciri birbiri ardına geliyor. Superpoligon'un haberine göre; işten çıkarmaların yaşanacağını öğrenen çaycı Engin Doğan, İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne giderek ilişkisi kesileceklerin listesini istedi. Müdürlük bu talebi yerine getirdi ve bu listeyi Doğan'a verdi. Engin Doğan, liste sayesinde insanlar binayı terk etmeden alacaklarını toplamak için harekete geçti.
ERSOY İNDİRİM YAPTI
Geçtiğimiz haftalarda Star'da yayınlanmakta olan Popstar Alaturka'nın yayından kaldırıldığı açıklanmıştı. Ancak tam aksi oldu, yayın devam etti. Medyatava'nın haberine göre, kanal yönetimi, jüri üyeleri Orhan Gencebay, Armağan Çağlayan, Ebru Gündeş ve Bülent Ersoy'dan indirim istemiş. Bu çağrıya üç kişi uymuş; sadece Bülent Ersoy direnmiş. Bunun üzerine programın yayından kalkması planlanmış. Ancak sonunda Bülent Ersoy da ikna olmuş ve ücretinde indirim yapılmasını kabul etmiş. Program başına 50 bin YTL alan Ersoy, şimdi 35 bin YTL ile yetinecek.
KRİZ BİNBİRGECE'Yİ DE VURDU
Ekranların reyting rekortmeni dizisi 'Binbir Gece', bütçe fazla olduğu gerekçesiyle yayından kalkıyor. Bugün gazetesinin haberine göre; bölüm başı yaklaşık 500 bin liralık bütçeyle çekilen dizi, reklam pastasındaki daralma nedeniyle bitiriliyor. Kanal D yönetimi dizinin yapımcısı TMC'nin sahibi Erol Avcı'yı acil toplantıya çağırarak dizinin hikayesinin bir-iki bölüm içinde toparlanmasını ve final yapılmasını istedi. Dizide başrol oyuncuları Bergüzar Korel, bölüm başına 25 bin YTL, Halit Ergenç ise 30 bin YTL kazanıyordu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:59

İLGİLİ HABERLER