Medya
  • 22.1.2020 12:51

Türk sefirler 'Sefirin kızı' dizisine isyan etti

Bazı büyükelçiler tepkilerini twitter'den gösterdi..

Skandal diziye seyircilerden sonra diplomatlardan da sert tepki! "Şehitlerimizden utanır insan"

Star TV'de yer alan "Sefirin Kızı" isimli dizideki hatalı algı oluşturan içerikler nedeniyle seyircilerin ardından Türk diplomatlardan da sert tepkiler geldi.

 

Skandal diziye seyircilerden sonra diplomatlardan da sert tepki! "Şehitlerimizden utanır insan"

 

"Sefirin Kızı" adıyla Star TV'de Aralık ayında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisindeki kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti seyircilerin tepkisini çekmişti.

Seyircilerin yanı sıra dizide canlandırılan "Türk Büyükelçi" imajına Türk diplomatlardan da tepki geldi. Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan tepkisini twitter hesabından gösterdi.

Büyükelçi Yazgan, "Sosyal medyada 'Sefirin Kızı' diye bir dizi var. İzlemedim. Birileri bana bazı repliklerini gönderdi. Diplomatlar, hayatlarımız, ailelerimiz ve meslek etiğimiz hakkında bu kadar yalan yanlış bir algı yaratılmasından büyük üzüntü duydum. Şehit Büyükelçilerimizden utanır insan. Şahsi tepkimdir" yazdı.

Yazgan'ın tepkisine Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan da katıldı. Aşan, "'Sefirin Kızı' dizisini izleyen yakınlarım, basit, yanlış algı yaratan, hatalarla dolu bir senaryo olduğunu söylemekte. Çok izlenme uğruna gerçeklerin bir bir harcanıp, tüketildiği vahşi piyasa koşullarında belki de bahsedip, dikkate getirmeye bile değmez, Sevgili Meslektaşım" yorumunu yazdı.

Medya Radar'daki habere göre dizide Türk Büyükelçi, kumarbaz, tecavüze göz yuman ve tecavüze uğrayan kızını suçlayan bir karakter olarak tasvir ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 12:56

İLGİLİ HABERLER