Gündem
  • 1.10.2020 13:44

Türk SİHA'ları Fransızların aklını aldı!.. Oyun değiştirici

Türk SİHA'ları ezberlerini bozdu! AFP'den çok çarpıcı analiz: Görmediğimiz tek bir gün bile yok...

Son dakika haberi: Türk SİHA'ları destan yazmaya devam ediyor. Suriye, Irak ve Libya'da oyun değiştirici özelliği ile öne çıkan SİHA'lar, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı başarılı taarruzlarında da ön plana çıktı. Azerbaycan, Türkiye'den satın aldığı SİHA'ları çok aktif bir şekilde kullanarak, Ermenistan'ı birkaç günde bozguna uğratınca, dünya SİHA gerçeği ile bir kez daha yüzleşti. Fransız ajansı AFP, Türk SİHA'ları ile ilgili çarpıcı bir haber yayınladı. PKK'lı teröristlerin ifadelerinin de yer aldığı haberde, SİHA'lar için 'Ezber bozuyor' yorumunda bulunuldu.

Türkiye, yerli ve milli savunma sanayi hamlesi ile birçok önemli silahı üretti. Ancak bunların içinde SİHA'lar apayrı bir yere sahip. Bay-Kar tarafından yerli ve milli olarak üretilen SİHA'lar, terörle mücadelede hem maliyeti azalttı, hem de riski oldukça düşürdü. Suriye, Libya ve Irak'ın kuzeyinde destan yazan SİHA'lar 'oyun değiştirici' olduğunu tüm dünyaya gösterdi. AFP, SİHA'ların başarısına dair çarpıcı bir haber yayınladı.

AFP'DEN ÇARPICI SİHA ANALİZİ

Fransızların önemli ajansı AFP, Türk SİHA'ları için 'oyun değiştirici' ifadesini kullandı. PKK'lı teröristlerle konuşulanları da haberde aktarıldı. PKK'lı teröristler, "SİHA görmediğimiz tek bir gün yok, o kadar alçaktan uçuyorlar ki..." sözleri ile SİHA korkusunu gözler önüne serdi.

AZERBAYCAN SİHA'LAR İLE ERMENİSTAN'I DARMADAĞIN ETTİ

Ermenistan, Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef alınca bölgede ortalık karıştı. 30 yıldır bekleyen Azerbaycan, Dağlık Karabağ için Ermenistan'a çok sert saldırılar ile karşılık verdi. Azerbaycan'ın saldırılarında Türkiye'den satın alınan SİHA'lar başrol oynadı. SİHA'lar ile yüzlerce Ermeni milisi ve askeri öldürüldü.

Ermenistan askerleri SİHA saldırılarından kaçamazken, mevzileri terk etmeye başladı. Yaşananlar SİHA'ların yeni savaşlardaki rolünü bir kez daha gösterdi.

OPERASYONLARIN MALİYETİNİ DÜŞÜRÜYOR

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonlarda SİHA'ları etkin şekilde kullanması ile masraflarını büyük oranda azalttığına dikkat çekilerek, "Ankara, F-16'lar yerine daha uzun havada kalan, gözetleme yapan ve daha masrafsız TB-2 Bayraktar'ı devreye alıyor" vurgusu yapıldı.

KAYNAK: AFP
Güncellenme Tarihi : 1.10.2020 13:50

İLGİLİ HABERLER